maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – NIKOLA ZARINGER, KLAVIR

8. SEZONA CIKLUSA KONCERATA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

NIKOLA ZARINGER, klavir

Petak, 07. jun 2019. u 20 časova

Program: Bah, Betoven, Sopen, List, Kopland

Ulaz je slobodan.

Talente podržavaju: Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Beograd

Nikola Zaringer rođen je u Beogradu, gde je završio Srednju muzičku školu ,,Stanković“, u klasi prof. Vanjuške Martinović. Dalje školovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu najpre u klasi prof. Nevene Popović, a zatim i u klasi prof. Vladimira Cvijića. Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i regionu, od kojih se posebno izdvajaju: nagrade na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije; prve nagrade na Internacionalnom pijanističkom takmičenju ,,Isola del Sole“ u Gradu (Italija, 2010), Klavirskom takmičenju ,,Slavenski“ u Beogradu (2012), Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici (2013), Banjalučkom bijenalu (2014), Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu (2014. i 2015.), Internacionalnom pijanističkom takmičenju ,,Davorin Jenko“ gde je bio i laureat takmičenja (2017); a drugu nagradu osvojio je na Međunarodnom pijanističkom takmičenju ,,Citta’ di San Dona’ di Piave” u Veneciji 2015. godine. U kategorijama kamerne muzike, osvojio je treću nagradu na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije 2012. a iste godine i prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju ,,Anemos Arts“ u Rimu.
Pohađao je majstorske kurseve kod renomiranih pedagoga i pijanista kao što su: Jokut Mihailović, Kemal Gekić, Edmund Dejv, Hinko Haas, Manlio Pinto, Aidas Poudziukas, Ian Dzons, Milana Černjavska, Sergej Senkov, Eva Kupiec i Stiven Kovačević. Nastupao je na brojnim koncertima u Beogradu, Novom Sadu, Smederevu, Pančevu, Jagodini, Knjaževcu, Ćupriji, Brčkom, Skoplju itd. kao i na festivalima, poput ,,World Piano Conference” (Novi Sad) i ,,IX Musiktage” (Seefeld, Austria).
Nastupao je na autorskim koncertima kompozitora Vladimira Tošića, održanim u maju 2016. godine u Sali Beogradske filharmonije, galeriji Artget u decembru iste godine kao i Galeriji Kolarčeve Zadužbine u novembru 2017. godine. U okviru centralne proslave 80 godina Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, održane u Galeriji Kolarčeve Zadužbine na promociji ,,Monografije’’ u izdanju Fakulteta muzičke umetnosti u novembru 2017. godine izveo je dela kompozitora Milenka Živkovića.
Dobitnik je nagrada Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, iz Fonda ,,Olga Mihailović” i Fonda ,,Katarina Aćimović’’.
U oktobru 2018. godine započinje master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vladimira Cvijića, a istog meseca i saradnju sa našim proslavljenim violinistom Jovanom Kolundžijom.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X