jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

KONCERTI IZUZETNO NADARENIH UČENIKA CENTRALNE MUZIČKE ŠKOLE PRI MOSKOVSKOM DRŽAVNOM KONZERVATORIJUMU „P. I. ČAJKOVSKI“ (RUSIJA)

KONCERTI IZUZETNO NADARENIH UČENIKA CENTRALNE MUZIČKE ŠKOLE PRI MOSKOVSKOM DRŽAVNOM KONZERVATORIJUMU „P. I. ČAJKOVSKI“

(Ruska Federacija)

Kuzmina Darja Aleksandrovna, violina
Aleksandr Knjazev, klavir
Uljana Aleksandrova, violina
Eliza Abazjan, violina
Profesor Aleksandr Revič
Klavirska saradnja:
Katarina Hadži Antić-Tatić

Subota 8. jun 2024. godine u 20 časova

Program: A. Vijetan, S. Prokofjev, K. Sen-Sans, V. A. Mocart, S. Rahmanjinov

Nedelja, 09. jun 2024. godine u 20 časova

Program: N. Paganini, S. Rahmanjinov, J. Suk, P. I. Čajkovski, F. Šopen, M. Ravel

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368

Čuvena Centralna muzička škola u Moskvi je jedinstvena obrazovna ustanova osmišljena za sveobuhvatno obrazovanje posebno nadarene dece. U njoj su se školovali čuveni muzičari poput Eduarda Grača, Vladimira Spivakova, Vladimira Aškenazija, Denisa Macujeva, Nikolaja Luganskog i mnogih drugih. Gosti Beograda i Gvarnerijusa biće izuzetno nadareni učenici ove škole: Kuzmina Darja Aleksandrovna, Aleksandr Knjazev, Uljana Aleksandrova i Eliza Abazjan.

Mladi umetnici dolaze u Beograd u pratnji profesora Aleksandra Reviča, koji od 1993. godine predaje violinu u moskovskoj Centralnoj muzičkoj školi. Mnogi njegovi učenici bili su laureati prestižnih omladinskih međunarodnih takmičenja. Bio je član žirija mnogih omladinskih takmičenja u Rusiji. Držao je majstorske kurseve u gradovima Rusije, Francuske, Grčke, Finske, Norveške, Republike Koreje. Godine 2012. je pobedio na Sveruskom takmičenju „Najbolji nastavnik Dečje umetničke škole“, dok je 2018. odlikovan Ordenom zasluga za otadžbinu I stepena, za veliki doprinos razvoju nacionalne kulture, umetnosti, medija i višegodišnju uspešnu delatnost.

Kuzmina Darja Aleksandrovna, rođena 27. oktobra 2009. godine u Moskvi. Počela je da svira violinu sa 6 godina. Učenica je moskovske Centralne muzičke škole – Akademije izvođačke umetnosti u klasi profesora Aleksandra Veniaminoviča Reviča i Elene Aleksandrovne Revič.

Nagrade i diplome osvojene u prethodne 3 godine:

– Laureatska diploma, III Međunarodno takmičenje izvođača na gudačkim instrumentima, 10-11. decembra 2022. godine, Moskva, Rusija;

– Diploma laureata I stepena na XX Međunarodnom takmičenju „Čarolija zvuka“ 25. decembra 2022. godine, Moskva, Rusija;

– Diploma laureata 1. stepena na XIII Sveruskom festivalu – takmičenju mladih izvođača „Kristalni kamerton“, 19-23. februara 2023. godine, Moskva, Rusija;

– Pobednica konkursau okviru projekta „Svetlost nade” Međunarodne dobrotvorne fondacije Vladimira Spivakova;

– Pobednica u sastavu intenzivnog kamernog ansambla – Fondacija Sound Out od 12. do 18. februara 2024. godine;

– Gran pri diploma Sveruskog takmičenja u okviru grupe „Rusija je zemlja talenata“, februar 2024;

Aktivno se razvija i u solo smeru i kao članica violinskog ansambla Centralne muzičke škole – Akademije izvođačke umetnosti (direktor Guljanicki A.A.), a takođe je i članica orkestra koji prati orkestarsku turneju i finale XX Međunarodnog takmičenja Centralne muzičke škole na smeru „Orkestarski duvački i udarački instrumenti” (dirigent K.S. Katenin), april 2024.

 

Aleksandar Knjazev rođen je 2007. godine u Samari. Studira na Centralnoj muzičkoj školi – Akademiji izvođačkih umetnosti u Moskvi, u klasi dekana klavirskog fakulteta, šefa odseka specijalnog klavira u Centralnoj muzičkoj školi Natalije Viktorovne Bogdanove. Laureat je brojnih sveruskih i međunarodnih takmičenja kao solista, član ansambala i kompozitor. Dobitnik je personalizovane nagrade guvernera Samarske oblasti 2020. Učesnik je ICF programa V. Spivakova, Moskva; stipendista Fondacije Nova imena Ivete Voronove, stipendista dobrotvorne fondacije Ruski standard u Sankt Peterburgu, učesnik Međunarodnog festivala „Denis Macuev predstavlja…“, učesnik koncerata Međunarodnog dobrotvornog projekta LCI „Deca pomažu deci”, učesnik koncerata Fondacije za podršku umetnosti „Art-Line”, učesnik programa obrazovne fondacije „Talenat i uspeh” Sirius OC, Soči.

Laureat II stepena Međunarodnog takmičenja mladih muzičara „Yamal Symphony“, Salehard, 2024;

Laureat I stepena Međunarodnog Grand Prix takmičenja „Zlatni talenti“, Kursk, 2023;

Laureat I stepena Međunarodnog muzičkog takmičenja mladih posvećenog Stravinskom, Sankt Peterburg, 2023;

Laureat I stepena Međunarodnog muzičkog takmičenja posvećenog 150. godišnjici rođenja Rahmanjinova, Sankt Peterburg, 2023;

Laureat II stepena Sveruskog takmičenja „Mladi talenti Rusije“, Moskva, 2023;

Laureat III stepena V Sveruskog takmičenja mladih muzičara „Sazvežđe“, Soči, 2023;

Dobitnik diplome „Međunarodnog omladinskog pijanističkog takmičenja Rahmanjinov“, Veliki Novgorod, 2023;

Zlatna medalja XXI Omladinskih delfskih igara Rusije, 2022;

Laureat III stepena IV Sveruskog takmičenja mladih muzičara „Sazvežđe“, Soči, 2022;

Laureat I stepena VII Međunarodnog festivala-takmičenja dece i omladine „Venac Šopenu“, Veliki Novgorod, 2021;

Laureat II stepena IV Međunarodnog takmičenja mladih muzičara u kategoriji klavir, Moskva, 2021;

Učesnik XXI Međunarodnog televizijskog takmičenja mladih muzičara „Orašar“, Moskva, 2020;

Laureat I stepena VII međunarodnog takmičenja „Klasika i modernost“, Jekaterinburg u kategoriji „Kompozicija“, 2020;

Više puta je nastupao u koncertnim salama u glavnom gradu i gradovima Rusije, uključujući čuvenu koncertnu dvoranu „Čajkovski“, „Zarjadje“, dvorane „Boljšoj“, „Mali“ i „Rahmanjinov“ moskovskog konzervatorijuma.

Nastupao je kao solista sa Simfonijskim orkestrom Samarske državne filharmonije, Lipeckim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Sočija, Kurskim simfonijskim orkestrom, Jaroslavskim akademskim guvernerskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Natalije Sats Dečjeg muzičkog orkestrau Moskvi i Moskovskim državnim akademskim simfonijskim orkestarom. Dirigent – J. Tkačenko.

Uljana Aleksandrova, 12 godina.

Učenica je moskovske Centralne muzičke škole – Akademije izvođačke umetnosti u klasi A. V. Revičai višestruka pobednica sveruskih i međunarodnih takmičenja. Od 2021. godine nastupa sa orkestrima, učestvuje na majstorskim kursevima i festivalima, kao i na koncertima koji se održavaju na različitim mestima Moskve.

Nagrade:

III Otvoreni konkurs – Festival „Sviranje sa orkestrom“ Laureat I stepena

IV Međunarodno takmičenje Atom Music Fest

I Međunarodno takmičenje – festival izvođačkih umetnosti „Hačaturjan i njegovi savremenici“ Laureat I stepena

Veliko moskovsko takmičenje izvođača na gudačkim instrumentima, 2023, Laureat I stepena

V Međunarodno takmičenje izvođačkih umetnosti Music Prospect, 2023, pobednik I stepena

II Međunarodno takmičenje „Magična muza“, 2022, pobednik I stepena.

II Međunarodno takmičenje izvođačkih umetnosti Con Fuoco, 2022, pobednik.

Takmičenje izvođača na gudačkim instrumentima Moskovski gudači, 2021, pobednik III stepena

VII Međunarodni festival-takmičenje „Čarobni svet umetnosti“, 2021, pobednik I stepena

II Međunarodno takmičenje muzičkih izvođača Atom Music Fest, 2021, Gran pri, specijalna umetnička nagrada.

Festival učenika gudačkih odseka moskovskih umetničkih škola „Zvezde Moskve”. Laureat 1. stepena 2019.

Eliza Abazjan

Rođena u Nojabrsku, Jamalo-Nenecki autonomni okrug. Počela je da uči violinu sa 3 godine. Do 11. godine učenica škole „P. I. Čajkovski“. Od 2016. godine učenica je moskovske Centralne dečje umetničke škole u klasi zaslužnog radnika kulture Ruske Federacije Ljudmile Mihajlovne Egorove. Od 2020. godine učenica je Centralne muzičke škole – Akademije izvođačke umetnosti.

Nagrade:

Laureat I stepena na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Musorgski“,

Laureat Međunarodnog violinističkog takmičenja „Leopold Auer“,

Dobitnica I. nagrade 15. međunarodnog takmičenja „Kup Kine i Rusije“,

Laureat I stepena na Sveruskom takmičenju violinista i violončelista „Irina Oganesian“,

Laureat Nagrade guvernera Moskovske oblasti.

Od 2020. godine je članica i solista Omladinskog orkestra Jurija Bašmeta.

Profesor Aleksandr Revič nosilac je najviših edukativnih kvalifikacija u Rusiji i dobitnik brojnih medalja i titula za nastavnu delatnost.

Studirao je u Centralnoj muzičkoj školi pri Moskovskom državnom konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“ u klasi S. I. Bezrodnog (1951-1963). Nakon što je završio školu, upisao je Moskovski državni konzervatorijum „P. I. Čajkovski“ u klasi profesora D.M. Ciganova. Posle diplomiranja na konzervatorijumu, radio je u Uljanovsku kao koncertmajstor simfonijskog orkestra, a istovremeno je predavao u muzičkoj školi. Za tri godine je završio postdiplomsku praksu na Moskovskom državnom konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“ u klasi profesora D.M. Ciganova, zatim je počeo da radi na Državnoj muzičkoj akademiji SSSR-a pod rukovodstvom narodnog umetnika SSSR-a E. Svetlanova u grupi 1. violina, gde je radio do 1990. godine.

Od 1990. do 1993. radio je u Ruskom nacionalnom orkestru pod rukovodstvom M. Pletneva, koji je bio primoran da napusti zbog bolesti ruku. Od 1993. godine do danas predaje u Centralnoj muzičkoj školi na Moskovskom državnom konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“ .

Do 2010. godine bio je šef gudačkog odseka. Tokom njegovog rada, mnogi njegovi učenici postali su laureati prestižnih omladinskih međunarodnih takmičenja, kao što je takmičenje „D. Ojstrah“ u Moskvi, takmičenje „Vijenjavski“ u Poljskoj, televizijsko takmičenje „Orašar“, takmičenje nazvano „A. Korsakov“ i dr.

Svi diplomci klase uspešno su nastavili obrazovanje na Moskovskom državnom konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“ ili visokoškolskim ustanovama u inostranstvu kod vodećih profesora kao što su Z. Bron, P. Vernikov i drugi. Tokom godina, više puta je bio član žirija mnogih omladinskih takmičenja u Rusiji.

Vodi majstorske kurseve u gradovima Rusije, Francuske, Grčke, Finske, Norveške, Republike Koreje. U avgustu 2012. pobedio je na Sveruskom takmičenju „Najbolji nastavnik u dečijoj umetničkoj školi“ u kategoriji „Muzička umetnost“.

Za veliki doprinos razvoju nacionalne kulture, umetnosti, medija i dugogodišnju plodnu delatnost 2018. godine odlikovan je Ordenom zasluga za otadžbinu I stepena.

Pijanistkinja Katarina Hadži-Antić Tatić je rođena u Beogradu. Završila je studije klavira u klasi Jasmine Gavrilović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao kamerni muzičar je nastupala u zemlji i inostranstvu i ostvarila je trajne snimke za radio i televiziju. Sarađivala je sa brojnim istaknutim domaćim i stranim umetnicima. Osim klavirske saradnje sa instrumentalistima i pevačima, bavila se i pedagoškim radom, kao profesor klavira i kamerne muzike. Od 2000. godine angažovana je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X