maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„DVADESET ODABRANIH“ – MILOŠ STEVANOVIĆ, violina

„DVADESET ODABRANIH“

MILOŠ STEVANOVIĆ, violina

Natalija Mladenović, klavir

Četvrtak, 9. septembar 2021. godine u 19 časova

Program: J. Sibelijus, V. A. Mocart

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne:

info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Organizatori:

Ustanova Gvarnerius i Dom omladine Beograda

Miloš Stevanović je rođen 1997. godine i počinje da svira violinu sa sedam godina u M. Š. ,,Mokranjac“ u klasi prof. Milutina Nikolića. U trećoj godini srednje škole prebacuje se u odeljenje za muzičke talente M.Š. „Kosta Manojlović“ u klasu prof. Sande Dramićanin. Uporedo radi sa prof. Ivanom Aćimoski-Žikić kod koje kasnije i nastavlja studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Pohađao je brojne majstorske kurseve kod profesora: Orfeja Simića, Tatjane Balasove, Igora Koretija, Alexa Robsona, Terja Moe Hansena, Blagorodne Taneve, Lihaya Bendayana, Stefana Milenkovića, Pavela Vernikova, Svetlane Makarove itd. Osvojio je brojne nagrade na takmičenjima od kojih su najznačajnije:

Prva nagrada na Međunarodnom takmičenju ,,Petar Konjović“ u Beogradu

Druga nagrada na Međunarodnom takmičenju ,,Ohridski biseri“ (takođe dobitnik i specijalne nagrade – stipendije za San Francisko Univerzitet u Americi)

Prva nagrada (laureat) Republičkog takmičenja u Beogradu,

Prva nagrada na međunarodnom takmičenju gudača u Nišu,

Druga nagrada na međunarodnom takmičenju ,,Stringfest“ u Sremskoj Mitrovici.

Bio je član EUPHONY omladinskog orkestarskog projekta, pod dirigentskom palicom čuvenog Eda Spanjaarda 2017. godine. Od 2019. godine povremeno svira projekte sa poznatim ruskim orkestrom „MusikAeterna“ pod vođstvom eminentnog dirigenta Teodora Kurentzisa. Sa njima je nastupao na najznamenitijim festivalima Evrope. Pored većine sala u Beogradu, nastupao je i u sledećim inostranim: sala „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, „Stefaninensaal“ u Gracu, „Filharmonija Ljubljane“, „Permska opera“, Velika sala „Čajkovski“ konzervatorijuma, „Pariška filharmonija“, „Bozar“ sala u Briselu, „Kelnska filharmonija“ „Veliko pozoriste/teatar“ u Zenevi, crkva Sv. Marka u Milanu, velika koncertna sala Atine, „Veliko pozoriste Provance“ u Aix en Provance, „Lucern festival“ u KKL velikoj sali, ,,Koncerthaus“ i ,,Muzikferain“ u Beču itd.

Trenutno studira na ,,Musik und Kunst“ Univerzitetu u Beču u klasi prof. Pavela Vernikova.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X