jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

DIPLOMSKI KONCERT SOPRANA ANĐELE NINKOVIĆ

Diplomski koncert
Anđela Ninković, sopran
Klasa van. prof. Anastasija Holc
Četvrtak, 22. jun 2023. godine u 19 časova

Klavirska saradnja: Darja Samofalova

Program: A. Vivaldi, V. A. Mozart, Đ. Verdi, K. Vajl, M. De Falja, A. Dvoržak, Ž. Masne, N. Paganini, D. Garet, F. Van den Hejden

Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije mesta:
info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

Diplomskim koncertom koji će se održati 22.06.2023. u 19h u Ustanovi kulture “Gvarnerijus” Anđela Ninković završava osnovne studije solo pevanja na Muzičkoj Akademiji Univerziteta “Slobomir” (klasa – prof. Anastasija Holc )

Anđela Ninković, sopran (Beograd, 2023.) do svoje 15. godine je osvojila veliki broj glavnih nagrada , Laureata i Grand Prixa na prestižnim međunarodnim takmičenjima nakon čega je usledilo profesionalno angažovanje. Kao gostujući solista nastupala je sa italijanskim orkestrom konzervatorijuma “Domeniko Cimarosa” na turneji “Aprilska simfonija” (Turska, Italija ), sa italijanskim simfonijskim orkestrom “Sanremo Symphony Orchestra” nastupala je na velikoj sceni teatra “Ariston” u Sanremu (Italija ). Sa orkestrom Ministarstva Odbrane Republike Srbije “Stanislav Binički” je održala dva koncerta u “Domu Vojske “ (humanitarni koncert “Muzika za snove” – uz Stevana Karanca i Olivera Njega kao i solistički koncert „Veruj“). Među najznačajnijim nastupima je uloga Beatriče u velikom baletskom spektaklu Sergeja Polunjina “ Dante –Metanoia”. Anđela je prvi put svojim glasom oživela Danteovu muzu na svetskoj premijeri ovog spektakla, koji se odigrao u teatru “Aligijeri” u Raveni 05.09.2021. u okviru čuvenog “Ravena Festivala”, po nalogu bračnog para Mutti– Rikarda i Kristine. Nakon nekoliko predstava u Italiji, ruska premijera se odigrala 07.12.2022. u prepunoj sali čuvene koncertne dvorane „Crocus City Hall“ u Moskvi. Da je podjednako uspešna i u interpretaciji drugih muzičkih žanrova pokazuju i njeni solistički koncerti na kojima peva mjuzikl, džez, soul, bluz , od kojih su najznačajniji njeni solistički koncerti “Veče bez zidova” – održani 09.11.2021. i 09.11.2022. u Beogradu (koncerti posvećeni borbi protiv dečjeg raka) kao i solistički koncert u teatru “Ghione” u Rimu ( 30.05.2022.)

Od svoje pete godine (2008.) peva u dečijem horu Opere Narodnog pozorišta u Beogradu -„Horislavci” – i učestvuje u brojnim operama koje su na repertoaru Narodnog pozorišta (Karmen, Boemi, Toska, Pajaci, Krcko Oraščić, Čarobna frula, Božićno putovanje, In hoc signo …). Odrastanje na “daskama koje život znače” je bilo od izuzetnog značaja u formiranju Anđeline ličnosti. Pohađala je klavir u klasi prof. Katarine Mišić u muzičkoj školi “Mokranjac” u Beogradu. Nižu i srednju muzičku školu odsek solo pevanje – pohadjala u klasi prof. Ljiljane Antonijević , u muzičkoj školi „Stanković”. Sa svega 15 godina upisuje studije solo pevanja na Muzičkoj Akademiji Univerziteta “Slobomir” – beogradski odsek, u klasi prof. Anastasije Holc Bila je najmlađa i poslednja štićenica Operske dive Biserke Cvejić.

Nagrade

U periodu 2015 – 2019. Andjela se takmičila na mnogim svetskim i domaćim muzičkim takmičenjima – gde je osvajala prve nagrade, Laureate i Grand Prixe.

Najznačajnije nagrade iz Srbije i regiona:

 • „Zlatna sirena“ (Beograd) –  I nagrada, Nagrada Beogradska Zlatna Sirena i „Plaketa Zlatan Vauda“ , „Donne in Musica“ (Kragujevac) –  I nagrada, „Srpska solo pesma“ (Smederevska Palanka) – Laureat, „Muzičko proleće“ (Mladenovac) –  I nagrada , „Primavera“ (Bijeljina) – Laureat, „ Majske muzičke svečanosti“ (Bijeljina) – Laureat,
 • postaje prvi nosilac plakete Memorijal Zvonimir Krnetić, koja se dodeljuje jednom godišnje za izuzetne rezultate u solo pevanju a zatim je osvojila istu nagradu 2018. godine, 2019. je po treći put zaslužila isto priznanje ali je lično predložila da bude izuzeta od te nagrade – kako bi i drugi mladi pevači dobili svoju priliku – te je umesto nagrade postala član udruženja muzičkih umetnika i pedagoga „Memorijal Zvonimir Krnetić“

Najznačajnije nagrade iz inostranstva:

 • „Pietro Argento” (Gioia dell Cole, Italija) – IV nagrada i Specijalna nagrada kao najmlađi solo pevač( bila je najmladji takmičar -13 godina koji je ikada nastupio u Operi „Rossini”), „Chorus Inside“ (Rim, Italija) – IV nagrada, „Premio Terenzio“ (Barletta, Italija)- I nagrada, Laureat i nagrada Intercultura, „Hibla“ (Ragusa, Sicilija- Italija) I nagrada, Laureat i Apsolutni pobednik, „Sofia Grand Prix“ (Sofija, Bugarska) – trostruka je dobitnica JUNIOR GRAND PRIX , „Abanico“(Sofija, Bugarska) – Laureat, „Slavic bell“ (Varna – Bugarska) – Laureat i Apsolutni pobednik , „Young Europe“(Kijev, Ukrajina) Laureat , „May note“ (Čenstohova, Poljska) – Laureat

Još da napomenemo:

 • Dva puta je predstavljala Srbiju na čuvenom festivalu “Sanremo junior” (Sanremo,Italija) – na poziv direktora festivala Paola Albertija .
 • Sa svega 14 godina je revijalno nastupala na festivalu pri Milanskoj Skali “Angelo Laforese” ( Milano, Italija)- na poziv direktora festivala Wuang Huandoga.
 • Od produkcije -Andrew Lloyd Webbera je dobila dozvolu za koncertno izvođenje njegovog repertoara
 • Od Franck van der Heijdena i Davida Garretta je dobila dozvolu za izvođenje njihove kompozicije “Io ti penso amore”
 • Prisustvovala Master klasu Jodi Benson (originalna Diznijeva “Mala Sirena”) koji je održan u Majamiju (SAD) povodom obeležavanja 30 godina postojanja “Male sirene”
 • Među umetnicima koji su joj svojim savetima pomagali u razvoju se nalaze se i čuvena španska pevačica Luz Casal (koja je uz Roberta Pešuta dala Anđeli dozvolu za izvođenje kompozicije “Madrugadas” i pomogla oko priprema za izvođenje te kompozicije u Sanremu ), operska diva Biserka Cvejić ( Anđela je bila njena najmlađa i poslednja “štićenica”), tenor Stevan Karanac (koji je stvorio prelepe aranžmane specijalno za nju ), kompozitor i dirigent Francesco Colasanto ( koji prati Anđelin razvoj od njene 10e godine. Francesco je za Anđelu napisao ulogu u svojoj novoj operi – “Malombra”, čija se premijera očekuje 2024. )

Program:

 • „Sposa son disprezzata “ ( arija Irene iz opere “Bajazet” ) Antonio Vivaldi
 • „In uomini in soldati“ (arija Despine iz opere „Tako čine sve“) V.A. Mozart
 • „Non’t accostare all’urna “ ( solo pesma iz ciklusa 6. Romanze I), Đuzepe Verdi
 • „Tamo, za tom gorom“ ( arija Stanke iz opere „Na Uranku“), Stanislav Binički
 • „Youkali“ Kurt Vajl
 • Pesme iz ciklusa „Siete canciones populares“ („El pano moruno“, „Nana“, „Asturiana“) Manuel De Falja
 • “ Mesičku na nebi hlubokem” ( arija Rusalke iz istoimene opere ) Antonjin Dvoržak
 • “El Vito” Manuel De Falja
 • “Adieu notre petite table” (arija Manon iz istoimene opera), Žil Masne
 • “Io ti penso amore” (numera iz filma “Đavolji Violinista”), N.Paganini, D.Garet, F.Van den Hejden

Leave feedback about this

 • Quality
 • Price
 • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X