jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„U SUSRET BEOGRADSKIM OPŠTINAMA“ – SERIJA KONCERATA MAESTRA JOVANA KOLUNDŽIJE!

„U SUSRET BEOGRADSKIM OPŠTINAMA“

Serija beogradskih koncerata maestra Jovana Kolundžije!

JOVAN KOLUNDŽIJA, violina
NADA KOLUNDŽIJA, klavir

Petak, 20. oktobar 2023. godine u 18 časova – Moderna galerija Lazarevac
Utorak, 24. oktobar 2023. godine u 19 časova – Centar za kulturu Sopot
Četvrtak . 26. oktobar 2023. godine u 19 časova – Sala Muzičke škole Kosta Manojlović, Zemun
Sreda, 15. novembar 2023. godine u 13 časova – Spotrsko Kulturni centar Obrenovac
Četvrtak, 7. decembar 2023. godine u 20 časova – Sala Centra za kulturu Mladenovac
Program: Žan -Mari Lekler, Kamij Sen-Sans, Fric Krajsler, Simeon ten Holt, Žozef Nikola Pankras Roje

Ulaz na koncerte je slobodan!
Organizator: Ustanova kulture Gvarnerijus

Nakon izuzetno uspešnih prošlogodišnjih koncerata i zbog velikog interesovanja beogradske publike, maestro JOVAN KOLUNDŽIJA će i ove godine održati seriju koncerata pod nazivom U SUSRET BEOGRADSKIM OPŠTINAMA! Proslavljeni srpski violinista nastupiće uz klavirsku saradnju svoje sestre, poznate pijanistkinje Nade Kolundžije.

U okviru ovogodišnje serije koncerata Maestro Kolundžija nastupiće u centrima za kulturu u Lazarevcu, Sopotu, Zemunu, Obrenovcu i Mladenovcu a publika će imati priliku da uživa u najlepšim kompozicijama Leklera, Krajslera, Sen-Sansa, Simeon ten Holta i Nikole Pankrasa Rojea. Specijalni gosti koncerata biće mladi umetnici, najbolji učenici beogradskih muzičkih škola. Ulaz na koncerte je slobodan.

Violinista Jovan Kolundžija je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa. Impresivnu umetničku karijeru i blistavi profesionalni put proslavljenog srpskog violiniste obeležilo je preko četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, nastupi u više od četrdeset zemalja, brojne turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi; grandiozni ciklusi koncerata kao što su Deset veličanstvenih, Volite li Betovena, Bravisimo Maestro Mocart, U čast velikom Bramsu i brojne osvojene nagrade od Pariza, preko Londona, Zagreba, Beograda, Budimpešte. Divili su mu se velikani poput Henrika Šeringa, Davida Ojstraha, Jehudija Menjuhina, Alda Čikolinija, Aleksisa Vajsenberga. Dobitnik je najznačajnijih domaćih priznanja koja svedoče o njegovim izuzetnim umetničkim dostignućima – Oktobarska nagrada, Vukova, Zlatna lira, Gramata patrijarha Pavla, Zlatni beočug i mnoge druge. https://guarnerius.rs/

Pijanistkinja Nada Kolundžija je rođena u Beogradu. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi profesora Dušana Trbojevića, a usavršavala se na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti u klasi čuvenog pijaniste i profesora Zoltana Kočiša. Pasionirana je promoterka savrmene muzike a beogradska publika je veliki broj dela klasika 20. veka prvi put čula zahvaljujući njenim izvođenjima. Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora, od kojih su joj mnoga i posvećena. Svoje nastupe obogaćuje sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, snimljenim zvučnim matricama, elektonikom i autor je više multimedijalnih projekata. Ostvarila je izuzetno veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu. Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja. Redovno nastupa sa svojim bratom, Jovanom Kolundžijom.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X