april 24, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

TRADICIONALNI KONCERT NA KOLARCU 16. DECEMBRA U 20:00

“MUZIKA JE MOJA PRIČA!”

Maestro Jovan Kolunžija, održaće svoj tradicionalni decembarski koncert u dvorani Kolarčeve zadužbine 16. decembra, u 20 časova.

Tradicionalni koncerti u Beogradu, koji imaju brojnu publiku različitih generacija, govore maestrovu priču koja nikada nije težila prolaznoj atrakciji već je nepokolebljivo ukazivala na ozbiljan, posvećen i dubok odnos umetnika i instrumenta.
Svoje programe Jovan Kolundžija je uvek formirao na muzičkim delima trajne lepote i vrednosti. I na predstojećem koncertu publika će imati priliku da se u to uveri. Na programu su sonate Leklera i Betovena, muzika Sensansa, Krajslera i Gardela.
Maestro Kolundžija još od studentskih dana nastupa sa sestrom, pijanistkinjom Nadom Kolundžijom, pasioniranom pobornicom savremene muzike. Ona će na ovom koncertu odsvirati tri tanga.
Priču slavnog violiniste Jovana Kolundžije čine brojne osvojene nagrade od Pariza, preko Londona, Zagreba, Beograda, Budimpešte. Čine je i najznačajnija domaća priznanja – Oktobarska nagrada, Vukova, Zlatna lira, Gramata patrijarha Pavla, Zlatni beočug… Takođe, tu su i brojne turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi; nastupi u eminentnim salama sveta; grandiozni ciklusi koncerata i na kraju – oko 4000 nastupa i koferi puni dobrih kritika.
Jovan Kolundžija je jedini umetnik koji kontiunuirano pruža podršku najmlađim kolegama muzičarima, znajući koliko je težak put ka usponu, na koma se izgube mnoga imena koja su obećavala. U Centru lepih umetnosti Guarnerius, čiji je Kolundžija osnivač, od 2001. godine nastupaju mladi umetnici podržani medijskom brigom i pažnjom.
Pokrovitelj koncerta : Grad Beograd
Organizatori koncerta: Guarnerius, Centar lepih umetnosti i Zadužbina Ilije M. Kolarca

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X