april 24, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

TRADICIONALNI BEOGRADSKI KONCERT JOVANA KOLUNDŽIJE!

Trinaestu godinu zaredom održaće se

TRADICIONALNI BEOGRADSKI KONCERT

JOVAN KOLUNDŽIJA, violina
Nikola Zaringer, klavir
Milica Zakić, klavir

Program: J.S. Bah, T.A. Vitali, V. Mokranjac, M. Legran, F. Glas i K. Sen-Sans.

Sreda, 18. decembar 2019. godine u 20 časova, Svečana sala Skupštine grada Beograda

Ulaz slobodan!

Pokrovitelji tradicionalnog beogradskog koncerta Jovana Kolundžije su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i kompanija Dunav osiguranje, a organizator Ustanova Gvarnerius.

Dosadašnji tradicionalni koncerti Jovana Kolundžije bili su propraćeni punim salama, zahvalnošću, oduševljenjem i pravom prazničnom atmosferom. Posle nastupa, ostajao je lep osećaj da se ljudima podarilo nešto što ispunjava njihova srca. Upravo zbog toga, ova serija koncerata se nastavlja iz godine u godinu i postala je simbol Beograda.
Jovan je uvek imao svoju publiku i ona iznova dolazi jer zna da neće biti izneverena. Takođe, sam grad, koji je i Jovanov i njihov, čini jednu čvrstu i lepu vezu.
Jovan Kolundžija je dobitnik najvećih domaćih i inostranih nagrada, bezbroj zahvalnica, izvanrednih kritika, i domaćih i inostranih. Preko četiri hiljade održanih koncerata širom sveta u najznačajnijim svetskim dvoranama čine ga ambasadorom srpske kulture. Učesnik najznačajnijih svetskih festivala. Poznat i po jedinstvenim projektima poput DESET VELIČANSTVENIH koji se sastojao od deset violinskih koncerata izvedenih u četiri dana, VOLITE LI BETOVENA, integralno izvođenje svih Betovenovih sonata, takođe u četiri uzastopne večeri i BRAVISIMO MAESTRO MOCART! gde je uz saradnju četiri pijanistkinje izveo 15 Mocartovih sonata u četiri večeri. Ove ogromne poduhvate Beograđani pamte. Bili su namenjeni njima.

Divili su mu se velikani poput Henrika Šeringa, Jehudija Menjuhina, Davida Ojstraha, Aleksisa Vajsenberga i mnogi drugi…

Jovan je umetnik i mecena, koji kontinuirano pruža podršku mladim talentima, koje sve češće uključuje u svoje koncertne nastupe kao saradnike i time skreće pažnju javnosti na njih. I ove godine će uz Jovana nastupiti sjajne mlade kolege, pijanisti Milica Zakić i Nikola Zaringer.

Pokrovitelji tradicionalnog beogradskog koncerta Jovana Kolundžije su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i kompanija Dunav osiguranje, a organizator Ustanova Gvarnerius.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X