april 24, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
KNJIŽEVNOST

PROMOCIJA KNJIGE POEZIJE „ORDEN ZA KRAJ“ NENADA PLAVŠIĆA

U četvrtak, 9. juna 2016. godine u 19 časova u Centru lepih umetnosti Gvarnerius održaće se promocija knjige poezije „Orden za kraj“ Nenada Plavšića, mladog književnika i predsednika Književnog kluba „Sirin“ iz Beograda.

Promociju knjige pratiće izložba radova književnih i likovnih umetnika, članova Književnog kluba „Sirin“ – Violete Đurđević, Zorana Trkulje, Cvetane Čordić i Marije Lesan.

Promociju i izložbu svečano će otvoriti književnik, književni i filmski kritičar, predsednik Upravnog odbora i PEN centra Bosne i Hercegovine – Nedžad Ibrahimović.

O knjizi će govoriti novinar i pisac Nada Vukićević i Jelena Arbanas, recenzent. Stihove će, pored autora, čitati: Olgica Kitić, Dimče Miloševski, Danica Đurić, Nemanja Novčić, Svetlana Panić, Cvetana Čordić, Lidija Malović.

U okviru ove poetsko-likovne večeri nastupiće i Anžela Nedeljković, koja će izvoditi ruske romanse na klaviru.

Voditelj: Karlo Astrahan

Nenad Plavšić je rođen u Beogradu 1986. godine. Objavio je knjigu pripovedaka „Crne suze“ u izdanju „Alme“ iz Beograda. U razdoblju između 2013. i 2014. godine bio zamenik predsednika Saveza književnika za Beograd, a sada osnivač i predsednik Književnog kluba „Sirin“. Dobitnik mnogobrojnih pohvala i nagrada za književnost.

Violeta Đurđević je rođena 1970. godine u Obrenovcu. Završila slikarstvo i dekupaž u Pero art centru, a nakon toga izgradila sopstveni stil u čijoj osnovi je dekupaž u kombinaciji sa drugim tehnikama. Izlagala na mnogobrojnim sajmovima, a uskoro je očekuje prva samostalna izložba. Zamenica je predsednika Književnog kluba „Sirin“.

Zoran Trkulja rođen u Kuli (živi u Obrenovcu) 1969. godine. Slikarstvom i književnošću se bavi ceo život, a višestruko je nagrađivan kao pesnik. Objavljivao poeziju u nekoliko časopisa („Voštanice“, „Obrenovačke novine“, „Književne novine“). Slike su mu bile izlagane na zajedničkim izložbama širom Srbije.

Cvetana Čordić je rođena u Idvoru 1957. godine. Kurs slikarstva završila u klasi dva profesora: Saše Kuruzovića i Sergeja Jovanovića. Po struci je vaspitač. Učestvovala na mnogim izložbama širom Srbije. Veoma uspešno se bavi ikonopisom (završila u klasi Slobodana Vitkovića i Veronike Đukanović), i njene ikone se nalaze i na tržištu SAD-a.

Marija Lesan (1988) je beogradska književnica i slikarka. Piše misaonu poeziju, uglavnom socijalno angažovanog i humanističkog karaktera, ali i prozu sa psihološkim motivima koji prerastaju u triler, fantastične ili horor dimenzije.
Objavljena književna dela:
“Sokovi bola i srditosti“ (zbirka poezije u izdanju Udruženja pisaca “Poeta“, 2013. godine);
“Vatre sa Sumatre“ (zbirka poezije; izdavač: “Nova POETIKA“, 2013. godine);
“Druga plovidba“ (zbirka poezije; izdavač: “Nova POETIKA“, 2013. godine).

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X