jun 20, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

PRAZNIČNI FESTIVAL UMETNOSTI – koncert mladih umetnika iz Kine, SAD i Srbije!

Holiday Festival of Arts
Praznični Festival Umetnosti
Jedan pojas, Jedan put – kinesko-srpska kulturna inicijativa

Bejdli Li, klavir

Rejčel Li, klavir

Dunja Kalamir, violina

Mateja Blažić, saksofon

Ognjen Drašković, violončelo

Anja Ovaskainen, violina

Četvrtak, 27. decembar 2018. godine u 20 časova

Program: dela muzičke baštine Kine i Evrope

Ulaz je slobodan.

Koncertom “Praznični festival umetnosti” u GUARNERIUS-u, Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije 27. decembra 2018. sa početkom u 20 časova, muzička organizacija DŽIPEK iz Bostona započinje novu sezonu koncertnih aktivnosti u Beogradu. Nakon serije uspešnih muzičkih nastupa u salama poput Beogradske filharmonjie, Kolarčeve zadužbine, Kombank dvorane, ova asocijacija se oprašta od 2018. godine prazničnim resitalom na kojem će nastupiti mladi izvođači iz Kine, SAD i Srbije.

Publici će se predstaviti talentovani gosti Bejdli Li i Rejčel Li, pijanisti, koji su već imali čast da nastupaju i da pobede na muzičkim takmičenjima u Karnegi Holu. Sa njima će svirati naši mladi talenti Dunja Kalamir, na violini, Mateja Blažić, na saksofonu, Ognjen Drašković na violončelu, Anja Ovaskainen, na violini koji su stipendisti Fonda za mlade talente Grada Beograda. Izvodiće se dela iz muzičke kulturne baštine Kine i Evrope.

Na ovaj način, muzička organizacija DŽIPEK nastavlja da pruža mladim muzičarima priliku da nastupaju u muzičkim dvoranama širom regiona spajajući kompozitore, mlade izvođače i njihove pedagoge u svevremenu muzičku harmoniju boreći se tako za kulturu, lepotu i kolektivno dostojanstvo.

Beogradskoj publici biće zanimljivo da na jednom mestu čuju tardicionalne kineske kompozicije “Cvet jasmina”, “Pastirova pesma”, “Zaljubljeni leptiri”, “Devojka bele kose” koje su ovekovečili kompozitori poput: Ding Shande, Zhou Guangren, He Zhanhao, Chen Gang, Jiang Jing uz našoj publici poznatu muziku Šopena, Paganinija, Glinke, Baha, Eugena Bozea i drugih.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X