jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

PIJANISTIČKI RESITALI MILICE I JELENE ZIDARIĆ

6. SEZONA CIKLUSA KONCERATA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

PIJANISTIČKI RESITALI MILICE I JELENE ZIDARIĆ

Program: M. Ravel, A. Skrjabin

Četvrtak 30. novembar 2017. godine u 20 časova

Pokrovitelji ciklusa: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Beograd i Kompanija NELT, koja petu godinu zaredom podržava najbolje akademce Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

Organizatori koncerta: Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova GVARNERIUS Beograd.

Prijatelj sezone 2017. Ustanove Gvarnerius: Kompanija Dunav osiguranje.

Ulaz na koncert je slobodan.

MILICA ZIDARIĆ (Šabac, 1991.) završila je osnovnu i srednju muzičku školu „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu. Osnovne, master i specijalističke akademske studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Branka Penčića, sa najvišim ocenama. Student je druge godine doktorskih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima: Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola (prve nagrade 2005. i 2007. godine), Internacionalno takmičenje mladih pijanista „Gradus ad Parnasum“ u Kragujevcu (prva nagrada 2005. godine), Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu (prve nagrade od 2004. do 2010. godine), Takmičenje „Orfeus“ u Trgu-Žiu u Rumuniji 2006. (pobednik kategorije), Međunarodno pijanističko takmičenje „Gavrilin“ u Vologdi (Rusija) 2007. godine (finalista).

Pohađala je seminare Jurija Kota (Ukrajina), Svetlane Bogino (Rusija), Vladimira Ogarkova (Rusija), Aleksandre Romanić (Nemačka), Aleksandra Madžara (Belgija), Natalije Trul (Rusija) i dr. Dobitnica je stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije za školsku 2012/2013. godinu, koja se dodeljuje najboljim studentima završnih godina akademskih studija. Radi kao korepetitor u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu.

JELENA ZIDARIĆ (Šabac ,1995.) završila je osnovnu i srednju muzičku školu „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu. Osnovne i master akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2012. godine u klasi prof. Branka Penčića.

U toku dosadašnjeg školovanja osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima od kojih su najznačajnija: Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola (prva nagrada 2007. godine), Internacionalno takmičenje „Davorin Jenko“ u Beogradu (prve nagrade 2006, 2007, 2008, 2009. i 2012. godine), Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu (prve nagrade 2008, 2010. i pobednik kategorije 2011. godine), XI međunarodni pijanistički konkurs „Nikolaj Rubinštajn“ i XII međunarodni pijanistički konkurs „Aleksandar Skrjabin“ u Parizu (na oba takmičenja 2012. godine druga nagrada).

Pohađala je seminare Jurija Kota (Ukrajina), Svetlane Bogino (Rusija), Vladimira Ogarkova (Rusija), Igora Laska (Francuska), Jevgenija Starodubčeva (Rusija), Natalije Trul (Rusija) i dr. Dobitnica je stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije za školsku 2015/2016. godinu, koja se dodeljuje najboljim studentima završnih godina akademskih studija. Radi kao profesor klavira u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X