maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

Pijanistički resital Andreja Cincarevića

Andrej Cincarević, klavir

Petak, 29. mart 2019. godine u 20 časova

Gost koncerta: Dušan Panajotović, violina

Program: Bah, Betoven, Tajčević, Brams, Rahmanjinov

Mladi pijanista i kompozitor iz Niša Andrej Cincarević nastupiće u Ustanovi Gvarnerius u petak, 29. marta (20č). Na programu koncerta su dela Baha, Betovena, Tajčevića, Bramsa i Rahmanjinova a ulaz je slobodan.

Andrej Cincarević (Niš, 1993.) se od najranijeg detinjstva bavi muzikom i aktivno je pevao u dečijem horu ,,Branko”. Svoj prvi solistički pevački nastup imao je sa nepune četiri godine. Od tada do danas redovni je član prvo dečijeg a potom standardnog ansambla hora sa kojim je proputovao 25 država sveta koncertrirajući kao pevač, solista i kompozitor. Decembra 2015. godine nastupao je kao solista sa horom ,,Collegium musicum”.

Nižu i srednju muzičku školu završio je u Nišu, odsek klavir u klasi profesorke Mirjane Mladenović. Više puta u toku školovanja pohađao je časove kod profesorke Svetlane Korunović. Nekoliko puta je bio polaznik seminara kod profesora Borisa Kraljevića.

Završio je osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Maje Rajković. Godine 2016. imao je premijerni koncert sa Niškim simfonijskim orkestrom.
Dobitnik je mnogih nagrada od kojih su najznačajnije III nagrada na festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici, II nagrada na drugom internacionalnom muzičkom takmičenju Slobomir u Bijeljini, II nagrada na Međunarodnom festivalu mladih pijanista u Šapcu i I nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju Banjalučki bijenale 2012. godine. Autor je nekoliko desetina aranžmana kao i kompozicije ,,Carica tišine, Heruvimska pesma ”. Njegove kompozicije izvođene su u različitim salama a najznačajnije su Svetosavski dom u Nišu, I. M. Kolarac, konzervatorijum F. Šopen, konzervatorijum Čajkovski, Belgorodska filharmonija i druge.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X