maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

OTVARANJE TREĆE SEZONE CIKLUSA KONCERATA NAJBOLJIH STUDENATA FMU-A – JULIJANA MIJALKOVIĆ, KLAVIR

Pijanistkinja Julijana Mijalković koncertom 20. septembra nastavlja treću seriju koncerata FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU

Ciklus koncerata koji su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Guarnerius pokrenuli 2012. godine, sa željom da promovišu najbolje studente ovog fakulteta, svoju treću sezonu otvara koncertom mlade beogradske pijanistkinje Julijane Mijalković.

Julijana se sa klavirom druži od svoje 5. godine, a njeno školovanje koje je po završetku osnovnih studija na FMU (klasa prof. Aleksandre Pavlović), nastavila u Berlinu, na Hochschule für Musik “Hanns Eisler” (klasa prof. Fabija Bidinija), prate brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i stipendije i uspešni nastupi.

Program: Schubert, Brahms, Beethoven, Ravel

Pokrovitelj ciklusa je kompanija NELT, a organizatori su FMU i Guarnerius.

Ulaz na sve koncerte iz ciklusa je slobodan.

 

Koncertna serija „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“ promoviše najbolje studente osnovnih, master i doktorskih studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a do sada je kroz svoja dva izdanja, predstavila 30 izuzetnih mladih umetnika, sa odseka za gudačke i duvačke instrumente, klavir i solo pevanje.

Učesnici ciklusa su višestruki dobitnici prestižnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a na svojim katedrama su proglašeni za najbolje i dobitnici su nagrada iz fondova koji nose imena naših istaknutih muzičara. Ciklus koncerata pokrenut je sa ciljem da skrene pažnju javnosti na naše mlade muzičare, da doprinese njihovoj afirmaciji i da im pruži šansu da publici prezentuju svoj izraziti talenat i dosadašnja dostignuća.

Ulaz na sve koncerte ciklusa je slobodan.

BIOGRAFIJA JULIJANE MIJALKOVIĆ

Rođena 1991. godine., a klavir je počela da svira u svojoj petoj godini. Završila srednju muzičku skolu “Josip Slavenski”, u klasi prof. Katarine Mijalković, a 2012. je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Aleksandre Pavlović.

Osvojila je mnoge prve nagrade i priznanja na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, kao što su Republička takmičenja, Takmičenja mladih pijanista-Niš, Međunarodna takmičenja Mihailo Vukdragović-Šabac, Internacionalni konkurs Nikolaj Rubinštajn-Pariz, Dani EPTE, Slobomir internacionalno muzičko takmičenje.

Kvalifikovala se u polufinale Međunarodnog konkursa za mlade pijaniste “Vladimir Horovic” u Kijevu 2010. godine.

Dobitnik je priznanja Republike Srbije i Skupštine grada Beograda za rezultate i predstavljanje Beograda na međunarodnoj muzičkoj sceni.

Zbog postignutih izvanrednih rezultata tokom školovanja, dobitnik je priznanja od strane kraljevske porodice Karađorđević.

Dobitnik je nagrade iz fonda Fakulteta muzičke umetnosti “Slobodanka Milošević Savić” za najbolji postignut uspeh iz glavnog predmeta.

Stipendista je fonda za mlade talente “Dositeja”.

Od svoje osme godine nastupa javno na resitalima, sa orkestrom i u kamernim sastavima. Nastupala je na muzičkim scenama Beograda: Kolarčev narodni univerzitet, Atrijum Narodnog muzeja, galerija „Progres“, galerija Kulturnog centra Beograda, scena SKC-a, Skupština grada Beograda, Guarnerius, kao i na koncertima u Francuskoj, Austriji, Španiji i Nemačkoj.

Snimala je za Radio-televiziju Srbije.

Usavršavala se na kursevima sa renomiranim profesorima kao sto su Boris Romanov, Sijavus Gadžijev, Arbo Valdma, Mišel Berof, Žak Ruvije, Jura Margulis, Mirjana Rajić, Fabio Bidini.

Trenutno je na master studijama na Hochschule für Musik “Hanns Eisler”, u klasi prof. Fabija Bidinija.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X