maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

OTKAZAN KONCERT!!!Višemedijski projekat „MOJ PRIJATELJ KLAVIR“ – NADA KOLUNDŽIJA

ZBOG NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI KONCERT JE OTKAZAN!

HVALA VAM NA RAZUMEVANJU.

VAŠ GVARNERIUS

Višemedijski projekat

„MOJ PRIJATELJ KLAVIR“

NADA KOLUNDŽIJA

Nedelja, 27. decembar 2020. u 16 časova

Program: Majke Nas, Jakob TV, Simeon ten Holt, Aleksandra Verbalov, Floran Žis, Žozef Nikola Pankras, Džulija Volf, Jasna Veličković Galen H. Braun, Miroslav Miša Savić, Ana Gnjatović

Video radovi: Dinka Pinjon, Milan Popović, Andreja Milinović

Ulaz je slobodan.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja i SOKOJ

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Nada Kolundžija je koncertna pijanistkinja, najznačajniji srpski izvođač i pasionirani promoter savremene muzike. Ostvarila je izuzetno veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu. Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je brojnih internacionalnih nagrada i priznanja. Beogradska publika je veliki broj dela klasika 20. veka prvi put čula zahvaljujući njenim izvođenjima. Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora, od kojih su joj mnoga i posvećena. Svoje nastupe obogaćuje sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, upotrebom glasa i snimljenih zvučnih matrica, kao i multimedijalnim konceptima.

Redovno nastupa sa svojim bratom, Jovanom Kolundžijom. Dugogodišnji je saradnik i gost muzičar ansambla Les AMIS iz Toronta. Bila je višegodišnji član beogradskog Ansambla za drugu novu muziku i ansambla Krosover elita, fuzija klasike i džeza). Imala je turneje po Americi i Kanadi, Kini, Indiji i Meksiku i nastupala je u Mađarskoj, Holandiji, Tajlandu, Nemačkoj, Španiji, Ukrajini, Austriji, Italiji, Rumuniji, Grčkoj, Francuskoj i zemljama bivše Jugoslavije.

Nastupala je na međunarodnim festivalima: Dubrovačke letnje igre, Ohridsko leto, Muzičko bijenale Zagreb, CHINCH – Beograd, Interfest – Bitola, Hvarske letnje priredbe, A tempo – Podgorica, BEMUS i BELEF – Beograd, Muzički Temišvar, Međunarodna tribina kompozitora – Beograd, Festival Ljubljana, CONTRASTS – Lavov, Kiev Music Fest, PLANUM – Budimpešta, Mađarska, Festival povodom 60-og rođendana H.M. kralja – Bangkok – Tajland, NOMUS – Novi Sad i drugim.

Nastupala je u Sali Gavo u Parizu, Akademiji Santa Ćećilija u Rimu, Kenedi centru u Vašingtonu, Konzervatorijumu Nove Engleske i Berkli koledžu u Bostonu, zatim u Njujorku, Montrealu, Torontu, Nju Delhiju i mnogim drugim.

Nada Kolundžija je rođena u Beogradu. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi profesora Dušana Trbojevića, a usavršavala se na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti u klasi čuvenog pijaniste i profesora Zoltana Kočiša.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X