maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

OTKAZAN KONCERT! „FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – LEO BORISAVLJEVIĆ, klavir

Zbog nepredviđenih okolnosti, umetnik je morao da otkaže koncert. Hvala vam na razumevanju.

Vaš Gvarnerius

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

LEO BORISAVLJEVIĆ, klavir

Utorak, 22. decembar, 2020. u 16 časova

Program: Skarlati, Betoven, Šubert, Šopen

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne:  info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

LEO BORISAVLJEVIĆ (Beograd,1993) je završio osnovne i master studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi jednog od vodećih srpskih pijanista Vladimira Miloševića. Trenutno je na muzičkom usavršavanju na Akademiji Leopold Mozart Zentrum u Augsburgu (Nemačka) u klasi renomirane pijanistkinje i pedagoga Evgenije Rubinove. Klavir je počeo da uči u Beogradu u klasi profesorke Emilije Gerasimović, a nastavio u klasi profesorke Olge Bauer.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima i festivalima. Pobednik je međunarodnih takmičenja „Šopen fest“ (Beograd, 2013) i „Boljšoj“ (Zlatna matrjoška) u okviru muzičog festivala na Mokroj Gori, (Kustendorf, 2015).

Nastupao je u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine , sali Beogradske filharmonije, Skupštini Grada i mnogim drugim salama u Beogradu i širom Srbije, u Austriji, Nemačkoj, Italiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini kao i u radio i TV emisijama. Održao je 10 solističkih koncerata u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu. U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine izveo je 2015. Šopenov Klavirski koncert u e-molu sa kamernim ansamblom „Vae Soli“, a 2016. u istoj dvorani je nastupio kao solista sa gudačkim ansamblom „Amoroso“. Ostvario je saradnju sa simfonijskim orkestrom „Stadtbergen“ (Nemačka) i dirigentkinjom Irene Anda . Sa njima je kao solista nastupio u izvođenju koncerta za klavir i orkestar „Rapsodija u plavom“ DŽ. Geršvina (Augsburg 2019.). Isto delo izveo je sa Ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ pod dirigentskom palicom Katarine Božić u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u martu 2020.

Usavršavao se na majstorskim kursevima renomiranih pedagoga Sijavuša Gadžijeva, Nevene Popović, Sofije Guljak, Rustema Sajtkulova, Jurija Kota, Marine Horak, Edmunda Dejva, Pamele Haul i Evgenije Rubinove. U oblasti kamerne muzike usavršavao se na letnjoj školi „Colluvio“ u Austriji u okviru koje je učestvao na koncertnoj turneji u više evropskih zemalja. Od 2018. Leo Borisavljević radi i kao profesor u školi klavira Ad Pianum u Minhenu (Nemačka).

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X