jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„OD MENE AZNAVURU“- PREMIJERNI BEOGRADSKI KONCERT GASAN JAMINE (LIBAN)

PREMIJERNO U BEOGRADU
„OD MENE AZNAVURU“
GASAN JAMIN (Ghassan Yammine, Liban)
GIJOM VINSENT, klavir (Guillaume Vincentt, Francuska)
Četvrtak, 11. april 2024. godine u 20 časova RASPRODATO!

Zbog velikog interesovanja
DRUGI KONCERT
Petak, 12. april 2024. godine u 20 časova

Karte po ceni od 800 dinara su u prodaji na biletarnici Gvarnerijusa (Džordža Vašingotna br. 12), radnim danima od 10-19h

Informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs ili tel. 066-8028-368.

Libanski umetik impresivne međunarodne karijere Gasan Jamin održaće premijerni beogradski koncert u sali Ustanove kulture Gvarnerijus u četvrtak, 11. aprila 2024. godine, s početkom u 20 časova. Umetnik, koji nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom sveta i za čije se koncerte uvek traži karta više, na premijernom beogradskom koncertu, pod nazivom “Od mene Aznavuru”, izvešće najlepše pesme čuvenog francuskog šansonjera, kao i svoje autorske kompozicije. Gasan Jamin nastupiće uz klavirsku saradnju francuskog pijaniste Gijoma Vinsenta.

Gasan Jamin je libanski pevač, pijanista, autor i kompozitor. Osnivač je i generalni direktor Ghassan Yammine School of Arts u Libanu. Bavi se produkcijom i voditelj je televizijskog programa „Mjuzikl“ na libanskom MTV-u. Predaje na Univerzitetu Sveti Džozef u Bejrutu (USJ) i Američkom univerzitetu u Bejrutu (AUB).

Gasan je studirao pevanje kod profesorke Arakse Čekidžijan. Diplomirao je klavir, kompoziciju i muzikologiju na USEK-u (Holy Spirit University of Kaslik) u Libanu. Visoke studije klavira i kompozicije nastavio je na Muzičkom konzervatorijumu (Ecole Normale de Musique) u Parizu.

Studirao je i dramu na Libanskom univerzitetu (Fakultet likovnih umetnosti). Komponovao je muziku za klavir, za kamerni orkestar, vokalnu muziku i muziku za razne predstave.

Nastupao je u Francuskoj, Italiji, Belgiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Libanu. Držao je predavanja u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Belgiji, Velikoj Britaniji, Španiji, Poljskoj, Rusiji, Švedskoj i Libanu.

Predsedavao je i učestvovao u žirijima u Francuskoj, Luksemburgu, Poljskoj, Engleskoj, Belgiji i Italiji.

Godine 2009, 2012, 2015, 2018. i 2022. biran je za člana Upravnog odbora Francuske federacije umetničkog obrazovanja. Od 2005. godine je član Evropske asocijacije visokih konzervatorijuma.

Za svoj umetnički rad i doprinos odlikovan je Nacionalnim ordenom kedra – viteškog reda (Liban), Zlatnom medaljom časti od strane Francuske akademije umetnosti, nauke i književnosti (Francuska) kao i medaljom Predsedništva Republike (Liban).

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X