jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

NIKOLA AVRAMOVIĆ, klavir

Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

– FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU –

V SEZONA

NIKOLA AVRAMOVIĆ, klavir

Program: Hajdn, Betoven, Brams, List

Organizatori ciklusa: FMU i Gvarnerius

Pokrovitelji projekta: Grad Beograd i kompanija NELT

Nikola Avramović je rođen 1991. godine u Loznici gde je stekao osnovno muzičko obrazovanje u klasi prof. Bojane Bocev Nikić. Srednje muzičko obrazovanje nastavlja u MŠ „Josip Slavenski“ u Beogradu, u klasi prof. Olivere Prijić. Zatim, 2010. godine upisuje Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ninoslava Živkovića.

Tokom školovanja osvaja mnogobrojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, od kojih se posebno izdvajaju: Međunarodno takmičenje u Nišu 2007. – druga nagrada; Republičko takmičenje 2009. – laureat; EPTA 2009. – prva nagrada, 2010 – laureat na istom; „Josip Slavenski“ 2009. – laureat, 2010. – prva nagrada. Nastupao je u svim značajnijim salama kao sto su: Kolarčeva zadužbina, dvorana SKC-a, galerija Artget, SANU, Gradska kuća (Novi Sad) i mnogim drugim. Održao je i veliki broj koncerta u inostranstvu i učestvovao na festivalima Harrogate International Festival i Hispanija Keyboard Marathon.

Pohađao je majstorske kurseve kod renomiranih pedagoga kao što su Ijan Džouns, Aleksandar Madžar, Sofija Guljak i Džulijan Lojd Veber.

Dobitnik je nagrade iz fonda „Katarina Aćimović“ za najbolje izvođenje sonate na klavirskom odseku. U 2014. godini postiže veoma značajne rezultate: polufinalista je na takmičenju „JEUNESSES MUSICALES“ u Beogradu; pobednik je na audiciji za „Yamaha“ stipendiju; dobitnik je nagrade iz fonda „Olga Mihajlović“ za najtalentovanijeg studenta klavira.

Krajem 2014. godine, primljen je na Royal College of Music u Londonu i dobitnik je pune stipendije za dve godine Master studija.

U 2015. godini, Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu Nikoli dodeljuje nagradu iz fonda “Emil Hajek“ za najperspektivnijeg pijanistu na klavirskom odseku.

Nikola je sada prva godina master studija na Royal College of Music u Londonu, u klasi profesora Ijana Džounsa i Ešlija Vasa.
Snimao je za radio Beograd, a u više navrata je gostovao u emisijama RTS-a.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X