maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

NENAD JANKOVIĆ, FAGOT

Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

– FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU –

V SEZONA

NENAD JANKOVIĆ, fagot

Rada Pećanac, klavir

Program: Krojcer, Vivaldi, Elgar,Vilja Lobos, Veber

Organizatori ciklusa: FMU i Gvarnerius

Pokrovitelji projekta: Grad Beograd i kompanija NELT

Nenad Janković je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mirka Isaeskog. Osnivač je duvačkog tria i duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije i jedan je od osnivača ansambla Balkanska kamerna akademija. Solo fagotista je Beogradske filharmonije gde je stalno zaposlen.

Redovno nastupa kao član orkestra kamerne opere Madlenijanum, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Crnogorskog simfonijskog orkestra, Novog simfonijskog orkestra “MAKRIS“, kao i Nove beogradske opere. Od 2010. godine je solo fagotista Mariborskog festivalskog orkestra, a 2011. je nastupao sa Australijskim kamernim orkestrom na njihovoj Evropskoj turneji. Kao solista nastupao je sa orkestrom Beogradske filharmonije, simfonijskim orkestrom Vojske Srbije, BGO Dušan Skovran, Gudačima Svetog Đorđa, Simfonijskom orkestrom Jugoistočne Evrope i Kamernim orkestrom YES -Youth european strings.

Dobitnik je više prvih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima, prve nagrade na međunarodnom takmičenju u Srezi ( Italija ), oktobarske nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih 1995. godine, kao i nagrade FMU-a iz fonda Bruno Brun za najuspešnije završene doktorske studije u školskoj 2013-2014. godini. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod profesora Knuta Sonstevolda (Švedska), Milana Turkovića (Austrija) i Mauricija Paeza (Izrael). Održao je više majstorkih kurseva u Srbiji, na Muzičkoj akademiji u Ljubljani i redovan je predavač na radionici za duvačke instumente u Tivtu (Crna Gora). Nenad Janković svira na instumentima ručne izrade, model IMPERATOR i model MILAN, koji je sa puno ljubavi napravio gospodin Živan Šarčević .

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X