maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

NENAD ČIČA, TENOR

ZATVARANJE 4. SEZONE CIKLUSA KONCERATA

najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

– FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU –

NENAD ČIČA, tenor

Daša Raičević, klavirski saradnik

Program: Tosti, Belini, Pučini, Štraus, Fon Veber, Sviridov

Organizatori ciklusa: FMU i Guarnerius

Pokrovitelj projekta: kompanija NELT

Rođen u Splitu, NENAD ČIČA je započeo svoje muzičko obrazovanje u MŠ „Josip Slavenski“ (2006), u klasi prof. Miomire Stanišić – Špirić, koje potom nastavlja u MŠ „Stanković“ u klasi prof. Ljubice Živković (2008). Diplomirao je i završio master studije na FMU u klasi prof. Višnje Pavlović – Drakulić.

Nastupao je kao solista na koncertima širom Srbije, sa Mešovitim horom i orkestrom FMU, u okviru projekta „Put ka belkantu“, kao i sa Simfonijskim orkestrom Vojske Srbije „Stanislav Binički“. Pohađao je operski studio pri Operi i Teatru „Madlenianum“, pod rukovodstvom Biserke Cvejić i dirigenta Miodraga Janoskog.

Tokom školovanja je osvojio niz prvih nagrada na domaćim takmičenjima: Republičko takmičenje (2009); „Lazar Jovanović“ (2008/09); „Petar Konjović“ (2012). Dobitnik je nagrade iz fonda ,,Anita Mezetova“ koja se dodeljuje najuspešnijim studentima FMU.

Usavršavao se na master klasovima u zemlji i inostranstvu: Stojan Stojanov Gančev, Marijana Mijanović, Snežana Brzaković (Nemačka), u Italiji, u organizaciji Assoziazione Mozart Italia (Anais Lee), u Francuskoj (Ruggiero Raimondi), Doreen DeFeis i James Hopper (Nemačka).

2010. godine je debitovao na sceni Narodnog Pozorišta u Kragujevcu u ulozi Alfreda u Verdijevoj operi Travijata i na festivalu Operoderspree u Beeskow-u, Nemačka, u ulozi Leandra u operi Angiolina A. Salijerija.

U Narodnom pozorištu u Beogradu debituje u sezoni 2012/13 ulogom Glasnika u novoj postavci Verdijeve Aide. Nakon toga, nastupa i u nizu uloga: Licinius (In hoc Signo), Krmanoš (Leteći Holanđanin), Narabot (Saloma), Ismail (Nabuko), Lenski (Evgenije Onjegin) Alfredo (Travijata), Tesla, Vladar (Melanholični snovi grofa Save Vladislavića). Gostuje je i na sceni SNP u Novom Sadu. U produkciji fondacije Operosa u Tivtu, zajedno sa simfonijskim orkestrom RT Crne Gore, učestvuje u izvođenju Gunoove opere Romeo i Julija tumačeći ulogu Romea.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X