maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

MILOŠ ZUBAC, gitara

Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

– FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU –

V SEZONA

MILOŠ ZUBAC, gitara

Program: Diens, Albeniz, Lauro, Merc, De la Maza, Malats

Organizatori ciklusa: FMU i Gvarnerius

Pokrovitelji projekta: Grad Beograd i kompanija NELT

Miloš Zubac je rođen 1992. godine u Sarajevu. Osnovnu muzičku školu završio je u Trebinju u klasi prof. Danice Kurtović. Srednju muzičku završio je u klasi profesora Dalibora Naumovića u školi „Josip Slavenski“ u Beogradu.
Školovanje je nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Vere Ogrizović.
Za vreme studija učestvovao je na mnogim takmičenjima i osvojio brojne nagrade: prva nagrada i zvanje laureata u svim kategorijama na VART međunarodnom festivalu u Valjevu 2011. godine; prva nagrada i zvanje laureata u najstarijoj kategoriji na festivalu u Leskovcu 2013. godine; treće mesto na SIGF festivalu u Sarajevu 2013. godine; treće mesto u kategoriji bez starosne granice na SIGF festivalu u Sarajevu 2014. godine; prvo mesto i zvanje laureata na festivalu u Leskovcu 2015. godine; prva nagrada i specijalna nagrada za najbolje izvođenje kompozicije napisane u prvoj polovini 19. veka na Classic Art festivalu u Šapcu 2015. godine.
Pored takmičarskih aktivnosti bio je aktivan kao izvođač na koncertima (kao solista, u kamernim ansamblima, sa horom i orkestrom) u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Italiji, Norveškoj i Sloveniji.
Tokom školovanja usavršavao se kod poznatih i istaknutih svetskih gitarista, kompozitora i pedagoga među kojima su: Renato Samueli, Karlo Domenikoni, Kostas Kociolis, Skot Tenant, Roberto Fabri, Srđan Tošić, Marko Erdevički i mnogi drugi.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X