maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
PLES

MILONGA – TANGO VEČE

10 GODINA TANGA U BEOGRADU
Beogradska Tango Asocijacija i Centar lepih umetnosti Guarnerius, vas pozivaju na tradicionalnu mesečnu MILONGU- tango plesno veče, u prostoru u kome su stasavale prve generacije beogradskih tanguerosa.
Organizator: Beogradska Tango Asocijacija

Prva beogradska milonga (tango plesno veče u kome učestvuju domaći i inostrani plesači, muzičari i ljubitelji tanga, sa željom razmene iskustva na plesnom podijumu) je 2003. godine održana upravo u Guarneriusu.
Beogradska Tango Asocijacija osnovana je sa željom da doprinese popularizaciji tango kulture na našim prostorima. Glavni ciljevi su organizovanje manifestacija i umetničkih programa koji popularišu tango, kao i podsticaj razvoja mladih tango muzičara i tango plesača. Treba istaći organizaciju tradicionalnog internacionalnog tango festivala, koji se u našem gradu održava svakog septembra, kao i međunarodnu saradnju i razmenu sa svetskim tango centrima. Od posebnog značaja je saradnja sa muzičkom školom „Vučković“ i osnivanje prvog omladinskog tango orkestra na Balkanu – Tango Juventud.
Beogradsku Tango Asocijaciju čine: Beltango quinteto, orkestar Tango Juventud i Škola argentinskog tanga pod vođstvom tango igrača i učitelja Dragana Mikića.
Asocijacija je od 2004. godine organizovala više desetina kurseva tango plesa kroz koje je prošlo nekoliko hiljada polaznika.

Posetite sajt www.bta.org.rs

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X