maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

Mecosopran Sanja Radišić u Gvarnerijusu!

OBAVEŠTAVAMO VAS DA JE KONCERT SANJE RADIŠIĆ ODLOŽEN.

O NAKNADNOM TERMINU BLAGOVREMENO ĆEMO VAS OBAVESTITI.

HVALA VAM NA RAZUMEVANJU.

Vaš Gvarnerius

SANJA RADIŠIĆ, mecosopran

Petak, 03. maj 2019. godine u 20 časova

Klavirski saradnik – Tommaso Lepore

Program: R.Wagner, G. Faure, G. Manuel de Falla

Pobednica Međunarodnog novogodišnjeg takmičenja u Beču 2018. godine, raskošni meco-sopran Sanja Radišić održaće, uz klavirsku saradnju Tomasa Leporea, solistički koncert u Ustanovi Gvarnerius u petak, 3. maja, sa početkom od 20 časova.

Sanja Radišić rođena je u uglednoj umetničkoj porodici u Beogradu a njen vokalni talenat otkrila je svetski priznati mecosopran Biserka Cvejić, u vreme kada je diplomirala kao grafički dizajner.
U toku studija na Muzičkoj akademiji u Beogradu dobila je prestižnu nagradu „Danica Mastilović“ za najboljeg studenta godine.
Bila je stipendista Ministarstva kulture Srbije (2007).
Osvojila je prve nagrade na svim glavnim državnim takmičenjima u Srbiji:
„Dr. Vojislav Vučković „(Beograd) 2002
„Nikola Cvejić „(Beograd) 2004, 2007
„Republika „(Beograd) 2005
Obzorija na Tisi “ (Bečej) 2005
„Lazar Jovanović“ (Beograd) 2007
Bila je član Operskog studija u Narodnom pozorištu u Beogradu. Studirala je na Univerzitetu za muziku (MUHO) u Manhajmu gde je dobila stipendiju Fondacije Vilhelm Muller. Na Međunarodnom takmičenju „Amici della Musica“, u Italiji osvojila je treću nagradu i Specijalnu nagradu. Na Međunarodnom operskom takmičenju „Hariclea Darclee“ u Braili (Rumunija), pripala joj je prva nagrada.
Karijeru je počela u Narodnom pozorištu u Beogradu. Svoj prvi ugovor u Nemačkoj ostvarila je u Ahenu, a potom je debitovala u Bonu, Dizeldorfu i u Holandiji. Kao jedan od najmlađih interpretatora Ledi Magbet, postala je izuzetno priznata u pozorištu Ahen, a ta uloga donela joj je i drugu produkciju u Teatru Kotbusu.
Pažnju operske javnosti skrenula je zadivljujućim debijem u Verdijevom „Rekvijemu“ u Teatru Aachener.

U maju 2018. godine ostvarila je izuzetan uspeh na nastupima u Pariskoj filharmoniji, na Versajskom festivalu i drugim dvoranama pevajući mecosopran solo u Verdijevom “Rekvijemu” sa Nacionalnim francuskim orkestrom pod dirigentskom palicom Enrikea Macole.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X