maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

MAJSTORI BAROKA I KLASIKE

Gala koncert

Jedinstveni muzički događaj u Beogradu

-MAJSTORI BAROKA I KLASIKE-

 

Tradicionalni susret sa publikom na Kolarcu!

Maestro Jovan Kolundžija, violina

Maestro Klaudio Arimani, flauta (Španija)

Kamerni ansambl Gudači svetog Đorđa…i Vivaldi i Mocart!

Jedna od najdužih koncertnih tradicija u našem regionu, upravo je vezana za ime našeg proslavljenog violiniste JOVANA KOLUNDŽIJE!

Ulaznice za koncert su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Osmu godinu zaredom, Kolundžija će i ovog decembra pozdraviti svoju publiku u Kolarcu, a kao i na prethodna dva nastupa, scenu će podeliti sa svojim prijateljima iz našeg najuglednijeg kamernog ansambla Gudači sv. Đorđa.

Prateći ideju predstavljanja istaknutih muzičkih autora, i naredni koncert maestro Kolundžija će posvetiti jednom od najpopularnijih kompozitora svih vremena – Antoniju Vivaldiju, miljeniku publike koja sa posebnim oduševljenjem pozdravlja izvođenja svih njegovih dela, ali jednog posebno – čuvenih „Godišnjih doba“, koja se dugo nisu našla na repertoaru maestra Kolundžije, a poznato je da ih izvodi sa izuzetnom virtuoznošću.

Sa željom da kroz svoju umetničku zadužbinu, Centar lepih umetnosti Guarnerius, kao i kroz svoje koncertne projekte, u našu zemlju dovede velika imena sa svetske muzičke scene, ovogodišnji koncert Jovana Kolundžije donosi pravu ekskluzivu – jedan od najpoznatijih i najcenjenijih flautista današnjice, maestro KLAUDIO ARIMANI (Claudio Arimany) iz Španije, biće drag gost Beograda i iste večeri će sa ansamblom Gudači sv. Đorđa, publici prirediti pravi muzički praznik, uz dela V. A. Mocarta, kompozitora po čijim je izvođenjima Arimani stekao svetsku slavu. Na programu koncerta naći će se Koncert za flautu u G-duru, kao i Andante u C-duru, čije će izvođenje biti prava retkost, s obzirom da se ne može čuti često, čak ni na svetskoj koncertnoj sceni. Maestro Arimani će na Kolarcu nastupiti prvi put.

Pored vrhunskih visina do kojih su došli u svojim karijerama, maestra Kolundžiju i maestra Arimanija povezuje i to da su bili najbolji učenici velikih majstora – Kolundžija Henrika Šeringa, jednog od najboljih violinista svih vremena, a Arimani legendarnog Žan Pjer Rampala, jednog od najčuvenijih flautista ikada.

 

Pokrovitelj koncerta je Skupština grada Beograda, a organizator Ustanova Guarnerius.

Ulaznice za koncert su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

 

Maestro JOVAN KOLUNDŽIJA za sobom ima više od 4000 održanih koncerata u najprestižnijim salama na svim kontinentima. Dobitnik je najuglednijih i najvećih domaćih i međunarodnih nagrada, kao i društvenih priznanja. Svojom virtuoznošću i harizmom, decenijama osvaja svetsku publiku i kritiku. 2001. godine maestro Kolundžija je osnovao Centar lepih umetnosti Guarnerius, koji je do sada ostvario više od umetničkih 750 projekata, a 2013. godine je proglašen za Ustanovu kulture od nacionalnog značaja. Jedna od najnovijih nagrada maestra Kolundžije je ovogodišnje priznanje Menadžer godine u kulturi, dodeljeno za veliko angažovanje u obogaćenju kulturnog života regiona, kao i za podršku mladim talentima.

Maestro KLAUDIO ARIMANI je jedan od najuglednijih španskih solista. Nastupao je sa najvećim umetnicima našeg vremena, a smatraju ga naslednikom legendarnog flautiste Žana Pjera Rampala, sa kojim je često delio koncertnu scenu. Posle najprestižnijih koncertnih sala poput njujorškog Karnegi Hola, moskovske sale Čajkovski, sala Gavo i Plejel u Parizu, Chicago Symphony Hall, Washington Library of Congress, Hollywood Bowl (Los Anđeles), Théâtre Champs Elysées, sale Suntory u Tokiju, red je došao i na beogradski Kolarac. Nastupao je sa najvećim umetnicima i orkestrima našeg vremena, a izdvajamo Engleski kamerni orkestar, njujoršku Philharmonia Virtuosi, Berlin Philharmonic Atheneum Quartet, Israel Simphonietta, Ensemble Orchestral iz Pariza, Amadeus Chamber Orchestra, itd. Arimanijevu bogatu diskografiju čine brojna nagrađivana izdanja za kuće Sony Classical, Novalis.

Kamerni orkestar GUDAČI SV. ĐORĐA je osnovan 1992. godine i do danas, više generacija najeminentnijih umetnika su činile ovaj jedinstveni kamerni ansambl. Gudači za sobom imaju više od 1600 koncertnih nastupa širom Evrope i veliki broj domaćih i internacionalnih priznanja. Svojim kvalitetom, posvećenošću i entuzijazmom ostvarili su uspešne saradnje sa solistima, dirigentima i kompozitorima svetske slave.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X