maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

LETNJI KONCERT UČENIKA ŠKOLE DO RE MI

U subotu, 4. juna 2016. godine u 17:00 časova, posetioce Centra lepih umetnosti Gvarnerius očekuje koncert učenika najneobičnije škole za klavir – Do Re Mi.

Do Re Mi je škola za klavir za decu uzrasta od 4 do 12 godina, koju je osnovala Gordana Sakić Petrović 1987. godine u Beogradu. Škola je uspešno radila od samog osnivanja i interesovanje polaznika je bilo veliko. Gordana potom odlazi u Južnu Afriku i 1993. godine otvara školu u Kejptaunu, ponavljajući isti uspeh i na drugom kontinentu. Sa preko sto polaznika škola zadobija veliko poštovanje, đaci dobijaju diplome i priznanja i privlače veliku pažnju štampe i kritike. Godine 2000. škola Do Re Mi nastavlja rad u San Francisku, Moragi i Kastro Valiju, a 2011. ponovo započinje sa radom u Beogradu.

Kroz jedinstvenu metodu učenja klavira i sticanja opšte muzičke pismenosti, polaznici ove škole uče muziku spontano, kao sto uče da hodaju i govore (slušaju, gledaju i imitiraju). Neodvojivi deo ove metode je slikovit muzički jezik koji je deci prepoznatljiv.
Pored jedinstvene metode, posebnost ove škole je da đaci od četiri i pet godina, već posle par meseci, sviraju na klaviru kao učesnici školskog koncerta.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X