maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

KONCERT VIOLINISTE DUŠANA PANAJOTOVIĆA!

DUŠAN PANAJOTOVIĆ, violina

Igor Dražević, klavir

Utorak, 3. decembar 2019. godine u 20 časova

Program: Betoven, Mocart, Jevtić

Ulaz slobodan.

Dušan Panajotović (1992) rođen je u Knjaževcu, gde stiče osnovno muzičko obrazovanje u školi „Predrag Milošević“ u klasi prof. Ognjana Rilaka, a srednje muzičko obrazovanje nastavlja u Nišu, u 03muzičkoj gimnaziji „Vojislav Vučković“ u klasi prof. Zorice Ilić. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisuje 2010. godine u klasi red. prof. Gordane Matijević Nedeljković, pod čijim mentorstvom završava osnovne i master studije. Trenutno pohađa doktorske studije pri Katedri za violinu, gde je, istovremeno, angažovan kao asistent. Takođe, deo je i sekcije prvih violina pri Beogradskoj filharmoniji.
Njegovi prvi muzički koraci, ali i kasnije profesionalne izvedbe, praćene su brojnim republičkim i međunarodnim nagradama poput nagrade za Najboljeg mladog umetnika koju dodeljuje udruženje muzičkih umetnika Srbije (UMUS), prva nagrada na internacionalnom takmičenju 3rd International Danube Instrumental Competition u Ulmu, Nemačka, zatim Yamaha priznanje, a potom i specijalna nagradana Internacionalnom takmičenju Ohrid Pearls u Makedoniji u vidu stipendije za dalje usavršavanje na Schoole of Music & Dance, College of Creative Arts, državnom univerzitetu u San Francisku, SAD. Odlikovan je i prvom nagradom na Internacionalnom takmičenju Burgos International Music Festival u Španiji, prvom nagradom na Republičkom takmičenju u Beogradu, a takođe je i dobitnik nagrada iz fondova Miodrag Macić- Mišo, Meri Žeželj- Majer i Merima Dragutinović.
Kao solista se istakao na republičkim i inostranim muzičkim festivalima poput čuvenih anulanih Niških muzičkih svečanosti (NIMUS), Beogradskih muzičkih svečanosti (BEMUS), NEISUONI DEILUOGHI u Italiji, kao i na festivalu Beogradska umetnička nova teritorija (BUNT). Solističke nastupe nastavlja i sa orkestrom na Burgos International Music Festival u Španiji, a na domaćoj sceni se istakao uz orkestarsku pratnju čuvenog gudačkog orkestra Dušan Skovran u velikoj dvorani Zadužbine I. M. Kolarca, Niškog simfonijskog orkestra, uz pratnju orkestra teatra u Ulmu i brojnih drugih.
Koncertmajstorska iskustva stiče uz Young Euro Classic Orchestra u sali Berlin Konzerthaus, kao i sa SO Fakulteta muzičke umetnosti. Stručna usavršavanja stiče kod Jovana Kolundžije, Hagaia Šahama, Stefana Milenkovića, Olega Pohanovskog, Liane Isakadze, i drugih svetski poznatih imena, značajnih za interpretaciju violinske muzike.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X