maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

KONCERT UČENIKA ŠKOLE ZA MUZIČKE TALENTE IZ ĆUPRIJE

Koncert učenika Škole za muzičke talente iz Ćuprije

Sreda, 14. novembar 2018. godine u 18 časova

Program:H. Skvir, N. Baklanova, Š. Dankla, G. Holender , F. Krajsler, K. Sen-Sans, H. Vijenjavski, Ž. Masne, P. Hindemit, A. Pjati, A. Lorenciti, P. Sarasate, N. Paganini, J. Klengel, F. Šubert

Najbolji učenici Škole za muzičke talente iz Ćuprije prestaviće se beogradskoj publici na koncertu koji će se održati u sredu, 14. novembra (18č) u Ustanovi Gvarnerius, Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije. Na programu su najlepša klasična dela za violinu, violu, violončelo i kontrabas a ulaz je slobodan.

Škola za muzičke talente u Ćupriji, jedinstvena je ustanova u našoj zemlji po svom nastavnom planu i programu i ima za cilj da muzički nadarenu decu koja postanu učenici ove škole, uz pomoć posvećenih pedagoga koji u njoj rade, obrazuje u profesionalne muzičare. U toku desetogodišnjeg školovanja, članovi ove “velike muzičke porodice” žive u uslovima internatskog smeštaja i savladavaju intenzivan program muzičke i opšteobrazovne nastave.

Po sličnom konceptu rade samo još dve pedagoške ustanove na svetu: Centralna muzička škola u Moskvi i Škola „Jehudi Menjuhin“ u Londonu.

Školu trenutno pohađa 80 učenika iz raznih gradova Srbije, ali i dvoje učenika iz Hrvatske i Bosne.

Škola je gudačkog smera i u njoj se uče violina, viola, violončelo i kontrabas. Povezana stručnom saradnjom sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu, škola postoji već 45 godina. Poznata je po svojim rezultatima i proslavljenim bivšim učenicima, a iznedrila je preko 200 mladih muzičara, koji su svoje školovanje nastavili na fakultetima u zemlji i inostranstvu.

Škola za muzičke talente, osim svoje obrazovno vaspitne uloge, ima veoma bogatu koncertnu delatnost, širom naše zemlje i u inostranstvu.

Takođe, učenici Škole učestvuju na takmičenjima u zemlji, kao i na međunarodnim takmičenjima, na kojima su visoko plasirani po osvojenim nagradama.

Škola za muzičke talente ima status Škole od posebnog nacionalnog značaja.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X