jun 20, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

Koncert soprana ANASTASIJE HOLC

ANASTASIJA HOLC, sopran

Petak, 12. april 2019. godine u 20 časova

Klavirski saradnik: Dragana Anđelić Bunjac

Gost koncerta: Aleksandar Saša Petrović, tenor

Program: Rahmanjinov, Pučini, Čajkovski, Ćapi, Vajl, Rosini, Bize, Krstić

Organizatori: Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije i Ustanova Gvarnerius

Anastasija Holc (Beograd, 1990.) završila je osnovne, master i specijalističke studije iz klavira, kao i osnovne, master i specijalističke studije solo pevanja i kamerne muzike na Univerzitetima u Beogradu, Kragujevcu i Moskvi. Studirala je u klasama istaknutih profesora poput: Jasmine Šajnović, Vojislava Avramovića, Ljudmile Safonove i Vladimira Selivokhina.

Kao dete osvajala je niz nagrada prvo kao pijanista,a zatim kao pevač.Klavir je počela da svira sa 4 godine. Prvu međunarodnu nagradu osvojila je 1998. na pijanističkom takmičenju Artur Rubinštajn u Parizu, nakon čega su usledile brojne republičke i međunarodne nagrade poput takmičenja “Paul Harris”, “Isole Boromee”,”Dino Ciani”2006,2007,2008 (Italija). Godine 2009/2010. nastupala je sa gudačkim orkestrom Proklasika iz Beograda sa kojim je izvela dela “Stabat mater” i “Exultate jubilate” . Godine 2011. izabrana je na Smotri muzičkih talenata u Sremskim Karlovcima kao jedan od najperspektivnijih mladih umetnika za podršku Ministarstva kulture u daljem umetničkom radu. Iste godine primljena je u Operski studio Madlenianum koji je vodila primadona Biserka Cvejić, učestvovala na Kongresu pijanista Međunarodne Asocijacije EMCY u Sankt Peterburgu, i postala stipendista Fonda ”Dositeja”.

Godine 2012.osvojila je Gran-pri na Festivalu slovenske muzike u Moskvi (Rusija) gde joj je uručena nagrada u Teatru Pavla Slobotkina. Godine 2012.osvojila je i prvo mesto na Međunarodnom takmičenju “Petar Konjovic” u Beogradu. Od 2016.godine najmlađi je član žirija na Festivalu slovenske muzike u Moskvi.

Nastupala je u operama: Teatr Pavla Slobotkina-Nova Opera Moskve, Madlenianum, Teatar Iževsk, Narodno pozorište u Beogradu kao i u koncertnim zdanjima poput:Rahmaninovzal, Svečana sala Čajkovski Akademije, Svečana sala Mili Aleksejevič Balakirjev, Filharmonija Minsk, Zaduzbina Ilije Kolarca, Qucera, Atrijum Narodnog muzeja, Etnografski muzej, Kulturni centar Verbanje i Streze, Mirskizamak…
Sarađivala je sa gudačkim orkestrom “Veniče” 2008. godine u Italiji, gudačkim orkestrom Proklasika 2009/2010,Filharmonijom Belorusije od 2016 i Filharmonijom Udmurtije 2016/2017, 2017/2018. Nastupala je u SANU Beograd, SKC Beograd, Skupštini Beograda i Ruskom domu.

Sarađivala je sa dirigentima: Vjačeslavom Bortnovskim, Andrejem Gordjevim, Nikolajem Rogotjevim, Nikosom Efthimiadisom, Adrijanom Morarom,Dejanom Savićem, Zoricom Mitev-Vojnović, Pavlom Medakovićem, Miodragom Janoskim, Đorđom Pavlovićem, Aleksandrom Kojićem, Aleksandrom Pavlovim, Stankom Jovanovićem, Ana-Zoranom Brajović.Pohađala je master klasove:Marije Lilije Bertole, Ljudmile Vasiljevne Safonove,Lidije Skušničenko.Godine 2016.postala je Laureat Belbrand award muzičkog priznanja u Minsku.

Njen repertoar obuhvata uloge poput:G.Bizet “Carmen”, Micaela, G.Puccini “La Boheme”, Mimi ;G.Puccini “La Boheme” Muzetta;G.Puccini “Suor Angelica” SuorAngelica; P.I.Tchaikovsky “Eugene Onegin”,Tatyana; G.Verdi “La Traviata”, Violetta; G.Verdi “Otello”, Desdemona,G.Puccini “Tosca”,Tosca,G.Puccini “Madame Butterfly”,Cio-Cio-San,R.Leoncavalo “Pagliaci” Nedda, W.A.Mozart “The Magic flute”, Pamina.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X