april 24, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

KONCERT NADE KOLUNDŽIJE „MOJA MALA KONCERTNA ANTOLOGIJA“ IV DEO

„MOJA MALA KONCERTNA ANTOLOGIJA“

IV deo

NADA KOLUNDŽIJA, klavir

 

U četvrtak, 1. decembra (20č) u Centru lepih umetnosti „Gvarnerius“, naša proslavljena pijanistkinja i jedan od najznačajnijih izvođača i promotera savremene muzike, NADA KOLUNDŽIJA, predstaviće četvrti deo svog projekta „MOJA MALA KONCERTNA ANTOLOGIJA“.

Na programu koncerta su kompozicije za klavir Fridriha Ničea, Terija Rajlija, Lole Perin, Ivane Stefanović, Dejvida Lenga i Nika Mjulia.

Na prethodna tri koncerta ove antologije, koje je održala 2014. godine, Nada Kolundžija izvela je dela klavirske literature nastale od 1926. godine do danas i sumirala gotovo četiri decenije istraživanja savremenog muzičkog stvaralaštva sa aspekta, kako navodi, radoznalog izvođača.

Četvrti deo ovog koncertnog projekta, donosi nam srpsku premijeru kompozicije Nika Mjulia (Nico Muhley) Drones, za klavir i traku.

Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Pijanistkinja Nada Kolundžija, dobitnica internacionalnih nagrada i priznanja, godinama je upoznavala beogradsku publiku sa značajnim delima Šenberga, Feldmana, Ksenakisa, Beria, Mesijana, Kejdža, Satija, Kagela, Štokhauzena i mnogih drugih kompozitora, izvodeći ih premijerno. Na njenom obimnom repertoaru uvek su se nalazila i dela domaćih kompozitora, od kojih su joj mnoga i posvećena.

Radeći kao redovni profesor na FMU, zainteresovala je mnoge mlade muzičare za savremene muzičke izraze. Programe je obogatila i sviranjem klavira igračke, prepariranog klavira, glasom i multimedijalnim konceptima.

Imala je turneje po Americi i Kanadi, Kini, Indiji i Meksiku i nastupala je u brojnim zemljama Evrope. Učestvovala je na mnogim međunarodnim festivalima, a nastupala u Sali Gavo u Parizu, Akademiji Santa Ćećilija u Rimu, Kenedi centru u Vašingtonu, New England konzervatorijumu i Berklee College of Music u Bostonu, Steinway Hall-u u Njujorku, La Chapelle u Montrealu, Ujedinjenim nacijama – Dag Hammarskjold Auditoriumu u Njujorku, Mc Gill i Great Hall, University u Torontu, Nehru Memorial Auditoriumu, Nju Delhiju i mnogim drugim.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X