maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

KONCERT MLADIH FLAUTISTA – STRAHINJA RADOIČIĆ, SOFIJA MIHAILOVIĆ I MAJA JOVANOVIĆ

U četvrtak, 23. februara 2017. godine od 20 časova, posetioce Centra lepih umetnosti „Gvarnerius“ očekuje koncert talentovanih mladih flautista, nagrađivanih učenika muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ iz klase prof. Ivane Popović – Strahinje Radoičića, Sofije Mihailović i Maje Jovanović.

Mladi talenti će nastupiti uz klavirsku saradnju profesorke Mirjane Pajević, a na programu koncerta su dela Rosinija, Vivaldija, Hajdna, Popa, Bizea, Čajkovskog i Telemana.

Strahinja Radoičić rođen 2000. godine, učenik je III razreda srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković” u klasi profesorke Ivane Popović, kao i učenik Pete beogradske gimnazije.

Kao solista i član kamernih ansambala i orkestara učestvovao je na koncertima u okviru muzičke škole povodom raznih događaja kao i u okviru Filharmonije mladih „Borislav Pašćan”, čiji je aktivan član od 2015. godine. Pobednik je na više domaćih i međunarodnih takmičenja od kojih se izdvajaju: Festival flauta u Valjevu „Živorad Grbić”, Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko”, Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije.

Sofija Mihailović je rođena u Beogradu 2004. godine. Ide u V razred niže muzičke škole „Dr Vojislav Vučković”, u klasi profesorke Ivane Popović.

Tokom dosadašnjeg školovanja, kao solista i kao član kamernih ansambla, učestvovala je i bila dobitnik nagrada na više domaćih i međunarodnih takmičenja: Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko”, Takmičenje drvenih duvača – Požarevac, Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, 60. Festival muzičkih i baletskih škola Srbije. Takođe je učestvovala na raznim koncertima u okviru muzičke škole, kao i u okviru Filharmonije mladih „Borislav Pašćan”, čiji je aktivan član.

Maja Jovanović je učenica petog razreda muzičke škole „Dr Vojislav Vučković”, u klasi profesorke Ivane Popović.

Nastupala je na mnogim koncertima kao solista i član kamernih ansambala u organizaciji muzičke škole povodom raznih događaja, kao i u organizaciji Filharmonije mladih „Borislav Pašćan”. Dobitnica je nagrada na takmičenjima kao sto su: Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko”, Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, 60. Festival muzičkih i baletskih škola Srbije.

Mirjana Pajević završila je nižu i srednju muzičku školu „Dr Vojislav Vučković”, u klasi prof. Gordane Malinović. Išla je na seminare kod prof. Olge Jovanović, i bila je član kamerne opere „Dr Vojislav Vučković”. Muzičku akademiju je završila u klasi prof. Zorice Dimitrijević. Na fakutetu, u okviru klavirskog dua Pajević-Čotra, u klasi prof. Ingrid Bajić, osvaja brojne nagrade na takmičenjima. Godine 2002. dobija nagradu za najboljeg muzičkog saradnika na takmičenju solo pevača. Od 2000. godine do danas radi kao korepetitor-muzički saradnik u SMŠ „Dr Vojislav Vučković”.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X