maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

KONCERT LIDIJE JOVANOVIĆ – alt

U subotu, 27. februara 2016. godine u 20 časova, u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus biće održan koncert članice Švajcarskog operskog studija u Bienne-u – Lidije Jovanović (alt).

Stevan Vrca, klavir

Gost koncerta – Mina Marković, sopran

Program: Johan Sebastijan Bah

Lidija Jovanović rođena je 1985. godine u Beogradu. Klavir uči od sedme godine a po završenoj srednjoj muzičkoj školi i studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Ljiljane Vukelje, nastavlja studije klavira u Lozani (Švajcarska) u klasi Jean- Francois Antonioli-a.

Uporedo sa studijama klavira počinje da uči solo pevanje u klasi Ane Jovanović. Posle završenih osnovnih studija solo pevanja u Neuchatel-u (Švajcarska), 2014. godine postaje član Švajcarskog operskog studija u Bienne-u. Trenutno je student master studija u Ženevi, u klasi Natalie Stutzmann. Tokom studija usavršavala se na brojnim majstorskim kursevima i dobitnica je stipendije Eurobank EFG za najbolje studente Srbije i stipendije Max D. Jost.

Učestvovala je na festivalima: „Fete de la musique“ 2013. godine u Lozani, 2014. u Ženevi, „Dni muzyki Andrzeja Kurylewicza“ 2014. u Varšavi, „6. Festiwal Prawykonan“ 2015. u Katovicama.
Sarađivala je sa dirigentima kao što su Norbert Carlen, Johannes Kalitzke, Antoine Marguier, Szymon Bywalec, nastupala je sa orkestrima Orkiestra Muzyki Nowej, Ensemble Contrechamps, horom Pro Arte, kao alt solo u mnogobrojnim oratorijumima a njena izvođenja prenošena su na radio stanicama širom Evrope (Polskie Radio, Espace 2, RBB-Kulturradio, Radio Suisse Romande).

Stevan Vrca započeo je muzičko školovanje u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu u klasi profesora Mile Lacković. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Srđana Grbića, a usavršavao se kod profesora Alekseja Nasedkina. Odlazak u Minhen označava početak njegove saradnje sa solo pevačima, gde pored klavira studira i oblast klavirske pratnje solo pesme kod profesora Donalda Sulcena u čijoj klasi je diplomirao 2001. godine. Po povratku u Beograd radio je u Beogradskoj Operi, a danas je klavirski saradnik u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X