maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

KONCERT LEA BORISAVLJEVIĆA, KLAVIR

Jedan od najperspektivnijih mladih pijanista u Srbiji – Leo Borisavljević nastupiće u Centru lepih umetnosti Gvarnerius u subotu, 28. maja 2016. godine u 20 časova.

Program: Betoven, Šuman

Leo Borisavljević je rođen 1993. u Beogradu i student je četvrte godine klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Vladimira Miloševića. Klavir je počeo da uči sa 12 godina kod prof. Emilije Gerasimović, a zatim nastavio u klasi prof. Olge Bauer.

Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima: prve nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu 2007. i 2009, na Promenadi klavirskih talenata u Beogradu (2007, 2008. i 2009), Takmičenju mladih pijanista „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu 2009, Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije 2009. (kao solista) i 2010. ( u kategoriji klavirskih dua), na međunarodnim takmičenjima „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu, „Banjalučki bijenale“, „Šopen fest“ u Beogradu, „Međunarodno pijanističko takmičenje“ u Smederevu, „Festival slovenske muzike“ u Beogradu (2015). Dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Citta di Gorizzia“ (Italija) 2008, treće na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu 2010, kao i na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista „Zlatko Grgošević“ u Zagrebu 2010. Na 8. smotri muzičkih talenata u Sremskim Karlovcima 2011. proglašen je od strane Udruženja muzičkih pedagoga Srbije posebnim talentom sa preporukom za dalje praćenje u razvoju. Pobednik je međunarodnog takmičenja „Boljšoj“ (Zlatna matrjoška) u okviru festivala na Mokroj Gori, 2015.

Nastupao je u sali Beogradske filharmonije, Zadužbini Ilije Kolarca i mnogim drugim salama u Beogradu i širom Srbije, u Banja Luci i Bjeljini, kao i u radio i TV emisijama. Održao je 7 solističkih koncerata u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti. U velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine izveo je 2015. Šopenov Klavirski koncert u e-molu sa gudačkim kvartetom VAE SOLI, a 2016. u istoj dvorani, Bahov Klavirski koncert u de-molu i Koncert za 2 klavira u c molu (sa Ivanom Bašićem), sa gudačkim ansamblom „Amoroso“.

Učestvovao je na majstorskim kursevima klavira Sijavuša Gadžijeva, Nevene Popović, Sofije Guljak, Rustema Sajtkulova, Jurija Kota, Marine Horak i Edmunda Dejva. U oblasti kamerne muzike usavršavao se na letnjoj školi Colluvio u Austriji u okviru koje je svirao na koncertima u više evropskih zemalja.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X