maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

KONCERT ĐAKA ŠKOLE DO RE MI

Prva beogradska najneobičnija škola za klavir za decu od 4 do 12 godina, “Do Re Mi”, nedavno je ponovo otvorena u Beogradu nakon 20-godišnjeg rada u Južnoj Africi i Kaliforniji.

Polaznike ove škole ćemo, tradicionalno na kraju semestra, imati priliku da čujemo na koncertu u Guarneriusu.

Gordana Sakić Petrović je 1987. osnovala školu u Beogradu koja je uspešno radila i ubrzo imala 96 đaka. Potom odlazi u Južnu Afriku, a 1993. otvara školu u Kejptaunu pa se sada i na drugom kontinentu ovaj uspeh ponavlja. Sa preko sto polaznika škola zadobija veliko poštovanje, đaci dobijaju diplome i priznanja privlačeći pažnju štampe i kritike. Godine 2000. škola “DoReMi” nastavlja rad u San Francisku, Moragi i Kastro Valiju, a 2011. ponovo započinje sa radom u Beogradu.

U atmosferi topline i bliskosti škole “Do Re Mi”, “utrčavajući” u učionicu sa osmehom i pesmom, u malim “razredima”, kroz niz osmišljenih ritmičkih i melodijskih igara, ređajući note na magnetnoj tabli i kroz jedinsteven, slikovit jezik koji je deci prepoznatljiv (a što je važan elemenat samo ove Gordanine metode), đaci od četiri i pet godina već posle par meseci sviraju na školskom koncertu na klaviru.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X