maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

KONCERT ANE RADOIČIĆ, FLAUTA

U petak, 18. marta 2016. godine, u 20 časova, posetioce Centra lepih umetnosti Gvarnerius očekuje koncert mlade i talentovane flautistkinje Ane Radoičić, koja će nastupiti uz klavirsku saradnju Meri Bojić Radojčić.

Gošće koncerta

Hristina Kovačević, oboa

Milica Pekmezović, klavir

Program: Bah, Martinu, Damase, Iber i Čajkovski.

Ana Radoičić je rođena u Beogradu 1991. godine. Akademske studije je završila na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu u klasi profesora Karolja Maročika, pod supervizijom profesora Janoša Balinta. Diplomirala je u junu 2014. godine. Na četvrtoj godini studija proglašena je za najboljeg studenta na odseku za flautu i harmoniku. Kao uspešan student dobitnik je stipendije fonda za mlade talente „DOSITEJA“.

Kao solista i kao član kamernih ansambala, učestvovala je na mnogobrojnim nastupima u Beogradu i Kragujevcu (Beogradska filharmonija, SANU, Kolarac, Pozorište u Kragujevcu, Muzej Narodnog pozorišta u Beogradu, Etnografski muzej u Beogradu, Madlenianum itd.)

Usavršavala se na kursevima u Srbiji i Italiji. Pohađala je seminar “Barokna akademija“ u Beogradu u organizaciji „Studija za ranu muziku“, pod vođstvom svetski priznatih muzičara Predraga Goste i Marijane Mijanović. Učestvovala je na festivalu „Boljšoj“ – Mokra Gora 2014. Od 2012. godine učestvuje u projektu ’’Čarobna frula’’ u Madlenianumu. Završila je master studije u Beogradu u klasi profesora Miomira Simonovića.

Tokom školovanja učestvovala je na mnogim takmičenjima i osvojila brojne nagrade:

Prva godina studija – Susreti flautista „Tahir Kulenović“ – I nagrada

Druga godina studija – Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ – III nagrada

Treća godina studija – Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ – III nagrada; Međunarodno takmičenje „Giovani Musicisti“ u Trevizu – II nagrada (nije dodeljena prva)

Četvrta godina studija – Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ – III nagrada; Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ kamerna muzika – II nagrada; Susret flautista „Tahir Kulenović“ – II nagrada

Ostvarila je brojne, veoma zapažene nastupe:

2012. godine: 40. godina od osnivanja PMF-a duo flauta, dodela nagrada kapetan Mišinog zdanja u Skupštini grada Beograda, duo flauta, naučni skup Dragoslav Srejović u Rektoratu Univerziteta u Beogradu;

2013. godine: snimanje kompozicije „Nebulahelix“ u studiju, nastup u Skupštini grada duo „Flutissimo“ J. Quantz duo, premijera skraćene verzije opere „Čarobna frula“ – Madlenianum, ukupno 15 predstava u sezoni, proslava Rottari kluba u hotelu Kragujevac – Telemann fantazija g-moll, koncert kamerne muzike u SANU – Mozart sonata C-dur za flautu i klavir, koncert nagrađenih studenata u prvoj gimnaziji, Kragujevac – sonata La flute de Pan, I stav, muzičkobaletski performans „Buđnje kulture“ u Knez Mihajlovoj ulici;

2014. godine: proslava Mašinskog fakulteta duo flauta – decembar, koncert studenata iz kamerne muzike, Svečana sala Prve gimnazije, učestvovala na master klasu “ Barokna akademija“ u organizaciji maestra Predraga Goste, gostovanje na jutarnjem programu u emisiji „Generacija 2014″, solistički-diplomski koncert „Veče uz flautu“ u Madlenianumu, koncert kamerne muzike u SANU (Weber trio za flautu, čelo i klavir; Dejan Despić – “Mančester trio” za flautu, čelo i klavir; Isidora Žebeljan – “Saramanda”, za klavir čelo i flautu), angažovanje u projektu „Čarobna frula“, opera za decu u pozorištu Madlenianum, gostovanje kompozitora Man Ching Yung-a u Kragujevcu (Kompozicija „Flaming passion“ u sastavu čelo, flauta, klavir – izvedena na koncertu u sali Druge gimnazije i snimljena za Hong Kong), solistički koncert, Artget galerija;

2015. godine: koncert tria ‘’MAH’’ univerzitetska galerija, Kragujevac, koncert tria “MAH’’ kuća Đure Jakšića, solistički koncert u galeriji SANU, koncert tria “MAH” Artget galerija.

Hristina Kovačević je rođena 1991. godine u Kragujevcu. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu „Dr Miloje Milojević“ na odseku za obou u klasi prof. Nenada Marinkovića, prof. Katerine Krstić i prof. Milana Jankovića. Ostvarila je značajne uspehe na Međunarodnom i Republičkom takmičenju drvenih duvača. Osnovne akademske studije je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde je diplomirala u klasi prof. Vladimira Puškaša. Kao član duvačkog kvinteta Ligneus Coloris nastupala je u okviru mnogih kulturnih manifestacija u Novom Sadu i Sarajevu. Nastupala je sa orkestrom Kamerata i Simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti u Novom Sadu i sa Banjalučkom filharmonijom. Učestvovala je na Festivalu mladih umetnika u Bajrojtu u Nemačkoj. Master studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi van. prof. Dragana Lazića. Sada radi kao profesor oboe u muzičkoj školi “Miloje Milojević” u Kragujevcu.

Milica Pekmezović je rođena 1994. godine u Beogradu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi Vatroslav Lisinski u klasi profesorki Nataše Đurović i Dušice Radulović. Svoje obrazovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Marije Đukić. Dobitnik je brojnih nagrada na školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima. Kao solista, član kamernih sastava i hora nastupala je u Kolarčevoj zadužbini, Domu vojske, SKC-u i Sava centru.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X