maj 27, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

KATARINA STANKOVIĆ, HARFA

Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

– FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU –

V SEZONA

KATARINA STANKOVIĆ, harfa

Darja Damjanović, klavir

Program: Pariš-Alvars, Turnije, Skarlati, Erdeli

Organizatori ciklusa: FMU i Gvarnerius

Pokrovitelji projekta: Grad Beograd i kompanija NELT

Katarina Stanković (Beograd, 1994) je počela da svira harfu sa šest godina. Završila je nižu (2007.) i srednju muzičku (2011.) školu „Mokranjac“, u klasi prof. mr Dijane Sretenović. Od 2011. godine studira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. mr Ljiljane Nestorovske. Trenutno je student master studija.

Sa uspehom je učestvovala na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvajaju: zlatna plaketa na Trećem međunarodnom takmičenju Društva harfista Slovenije u Velenju (2013, 2010.), druga i treća nagrada na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ (2013, 2011.), prva nagrada na Prvom internacionalnom takmičenju učenika i studenata muzike Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu 2008. godine, prve nagrade na takmičenju UFAM u Parizu (2004. i 2006.), prve nagrade na Republičkim takmičenjima (2004. 2006. 2008. i 2010.).

Katarina nastupa kao solista, kao i u kamernim sastavima. Pored kamerne muzike, Katarina je takođe nastupala svirajući u sastavu orkestara: Simfonijski orkestar RTS, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, Niška omladinska filharmonija „Naissus“.

Nastupala je u sali Kolaračeve zadužbine, Beogradske Filharmonije, u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, galeriji „Progres“, Etnografskom muzeju, paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, galeriji „Kolarca“, Narodnoj biblioteci, sali Jugoslovenskog dramskog pozorišta, muzeju Narodnog pozorišta, sali Ruskog doma, sali SKC-a, Ustanovi kulture Parobrod. Nastupala je na koncertima u okviru Festivala studenata Univerziteta umetnosti u Beogradu „Festum”, na festivalu ruske muzike „Boljšoj” u Drvengradu, na koncertima u okviru Internacionalnog festivala harfe, itd.

Pohađala je master klasove kod uvaženih harfista, kao što su Isabelle Moretti, Ann Yeung, Elisabeth Fontan – Binoche, Silke Aichhorn, Marielle Nordmann, Mercedes Gomez Benet, Sirin Pancaroglu…
Pohađala je internacionalnu letnju školu u Nici (Academie Internationale d’Ete de Nice) kod svetski priznatog harfiste Emanuela Sejsona (Emmanuel Ceysson).

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X