maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

JOVANA STOŠIĆ, violina

Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

– FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU –

IV SEZONA

JOVANA STOŠIĆ, violina

NATALIJA MLADENOVIĆ, klavir

Gost koncerta: Natalija Stošić, violina

Program: Beethoven, Brahms, Ysaye

Organizatori ciklusa: FMU i Guarnerius

Pokrovitelj projekta: kompanija NELT

JOVANA STOŠIĆ je rođena 1992. godine u Ćupriji. Počela je da svira violinu sa 6 godina, u Školi za muzičke talente u Ćupriji, gde je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje, u klasi prof. Tatjane Bošković.

U ime Kraljevskog Doma Karađorđevića, na Belom dvoru joj je uručena nagrada za najboljeg učenika generacije (2007/08). Dobitnica je nagrade za najbolji diplomski ispit u SZMT, u školskoj (2007/08.).

Nastupala je na koncertima škole u zemlji i inostranstvu, gde je nastupala kao solista, kamerni muzičar i kao koncertmajstor školskog orkestra. Osnovne i master akademske studije je završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi red. prof. Gordane Matijević – Nedeljković. Trenutno je student specijalističkih studija, takođe na FMU u Beogradu.

Dobitnik je austrijske stipendije za letnje usavršavanje u Austriji, na festivalu „Internationale sommerakademie Prag-Wien-Budapest“ 2009.

Dobitnica je nagrade iz fondacije “ Merima Dragutinović“, kao najbolji diplomirani student violine studijskog programa gudačkih instrumenata u akademskoj godini 2012/13.

Nastupala je u Srbiji, Sloveniji, Austriji, Italij. Učestvovala je na festivalima: Mozartini Festival 2007. u Italiji, Espressivo Music Festival 2010. Cetinje, Maribor Festival 2014. u Sloveniji…

Dobitnik je prvih nagrada, republičkih i internacionalnih takmičenja (međunarodno takmičenje u Nišu, Stringfest u Sremskoj Mitrovici, Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola).

Poslednjih pet godina, kao student je nastupala na koncertima Katedre za gudačke instrumente, kao i na brojnim koncertima klase. Još kao student je počela da svira u orkestru BGO Dušan Skovran.

Trenutno je saradnik u nastavi violine na FMU u Beogradu.

Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Hagai Shaham, Eszter Perenui, David Takeno, Dmitri Semsis, Igor Petruševski, Ljubomir Mihailović, Maja Jokanović, Jovan Bogosavljević, Vesna Stanković, Gordan Nikolić.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X