april 24, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

JOVAN KOLUNDŽIJA NA DANIMA KULTURE BEOGRADA-SRBIJE U SANKT PETERBURGU

DANI KULTURE BEOGRADA – SRBIJE U SANKT PETERBURGU

Svečana dvorana Kapele Sankt Peterburga

Državni simfonijski orkestar Sankt Peterburga

Dirigent: Bojan Suđić

Solista: Jovan Kolundžija, violina

Festival koji se svakog juna u doba »belih noći« održava u ovom ruskom gradu, posvećen je promovisanju kulture Beograda i Srbije, kroz nastupe njenih najistaknutijih predstavnika, a manifestacija se ove godine održava po četvrti put.

Maestro Kolundžija će 18. juna 2015. godine (19h), zajedno sa dirigentom Bojanom Suđićem, nastupiti u jednoj od najlepših ruskih koncertnih sala, dvorani Kapele Sankt Peterburga. Proslavljeni violinista će kao solista, sa jednim od najcenjenijih ruskih ansambala sa tradicijom dugom preko 130 godina, Državnim simfonijskim orkestrom Kapele Sankt Peterburga i pod dirigentskom upravom Bojana Suđića, izvesti Koncert za violinu i orkestar u e-molu Feliksa Mendelsona, jedno od najpopularnijih i najomiljenijih dela epohe romantizma. Upravo u izvođenju ovog izuzetno atraktivnog i virtuoznog dela i saradnji dvojice vrhunskih umetnika – Kolundžije i Suđića, su krajem maja imali priliku da uživaju posetioci Kolarca, kada je nastup sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, ispraćen ovacijama publike i sjajnim kritikama.

U drugom delu koncerta u Kapeli Sankt Peterburga, Državni simfonijski orkestar Kapele će zajedno sa maestrom Suđićem izvesti Simfoniju br. 1 »Titan« Gustava Malera.

Na manifestaciji »Dani kulture Beograda-Srbije u Sankt Peterburgu«, koju podržava Skupština grada Beograda, 22. juna će biti priređeno i autorsko veče našeg uglednog kompozitora Svetislava Božića.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X