maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

Izložba „RAPSODIJA“ Žane Bajić (Hrvatska)

Prva beogradska izložba hrvatske likovne umetnice Žane Bajić

„RAPSODIJA“

Slike inspirisane muzikom koju je Tonči Huljić komponovao za proslavljenog hrvatskog pijanistu Maksima Mrvicu „Tonči Huljić-Music for Maksim“.

Izložbu će otvoriti prof.dr.sc Tonči Šitin a posetioci će imati priliku da premijerno pogledaju dokumentarni film „Hrvatska rapsodija – Maksim Mrvica“ rediteljke Brune Bajić.

Petak, 2. jun 2017. godine u 20 časova

Ulaz slobodan uz obavezne rezervacije –  info@guarnerius.rs, 011 33 45 237

O Žani Bajić

„Umetnica koja stvara svetove“

Žana Bajić (1961.) rođena je u Kotoru. Detinjstvo i mladost provela je u Beogradu a nakon udaje seli se u Split. Završila je Assenza Art Academy (Bazel, Švajcarska), članica ULUH-a Split, osnivač je i predsednica Hrvatskog društva umetnika „Nanael“. Izlagala na više grupnih i brojnim samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Multimedijalni centar – Split, Muzej grada Splita, Pinakoteka-Split itd.). Godine 2004. izlaže u Milanu na „IL DUOMO INCONTRA L’ARTE“. Na poziv žirija, oktobra 2009. godine, izlagala je na „AN EXIBITION OF INTERNATIONAL ART“, Ferrara, Museum of the Estense Castle.

Producirala je dva dokumentarna filma: 2011.“HRVATSKA RAPSODIJA-MAKSIM MRVICA„(trajanje 54′) dokumentarac o eminentnom hrvatskom pijanisti (uz film je naslikala opus slika inspirisana Maksimovom muzikom); „MODRI KAVEZ“ (trajanje 95′), dokumentarni film o pomorstvu i životu pomoraca (prvi hrvatski film na tu temu koji je proglašen za najgledaniji dokumentarni film u 2015-toj godini, uz film je naslikala opus slika pod nazivom „Dubina rastanka“).

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X