maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

HUMANITARNI KONCERT HORA „INTERNACIONALNI BEOGRADSKI PEVAČI“

HUMANITARNI KONCERT HORA

„INTERNACIONALNI BEOGRADSKI PEVAČI“

Utorak, 15. januar 2019. godine u 20 časova

Dirigent: Olga Milićević

Specijalni gosti

Umesto ulaznice – dobrovoljni prilog!

Sva prikupljena sredstva su namenjena Dnevnom boravku za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, Čukarica

Hor „The International Belgrade Singers“, u okviru svoje Božićne i Novogodišnje sezone „Holly Jolly“, održaće treći koncert 15. januara u 20h u Centru lepih umetnosti „Gvarnerius“, Džordža Vašingtona 12. Koncert je humanitarnog karaktera, umesto ulaznice je dobrovoljni prilog, a sva prikupljena sredstva su namenjena Dnevnom centru za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, Čukarica.

Hor „The International Belgrade Singers“, osnovan je 2012. godine, pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Srbiji. Hor broji oko 40 članova i okuplja predstavnike diplomatskog kora, međunarodne zajednice, strane studente na školovanju u našoj zemlji, kao i domaće horiste i ljubitelje muzike. Pevaju na više jezika, izvode dela klasične i savremene horske i džez muzike, koja su osvežena specijalno napisanim aranžmanima. Nastupali su u gotovo svim dvoranama u Beogradu, u Novom Sadu, Zaječaru, Tršiću, Loznici, Somboru itd.

Hor „The International Belgrade Singers“ vodi Olga Milićević, Master dirigent, asistent dirigenta hora Radio Televizije Srbije, osnivač i glavni dirigent nekoliko horova u Srbiji.

I na ovom koncertu će imati specijalne goste, soliste, latino zvezdu iz Venecuele, Hose Felix Ceballos Ibarra, Ljubomira Pjevovića, basa i violinsko-klavirski duo koji čine Nevenka Tatić i Svetlana Kalaba.

Ponosni su na dugogodišnji humanitarni rad koji je usmeren na pomoć deci bez roditeljskog staranja, odnosno deci sa posebnim potrebama. Svi koncerti su humanitarnog karaktera u skladu sa motom „Odužimo se svojim doprinosom zajednici u kojoj živimo“. Pomogli su mnogim organizacijama koje brinu o deci, kao na primer, Prihvatilištu za decu, Savezu slepih, OŠ Dr. Dragan Hercog, Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, Dečjoj klinici u Sokobanjskoj, Centrima u Zvečanskoj itd.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X