jun 20, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

GITARSKI DUO ARTURO KASTRO I MIRČA GOGONCEA U GVARNERIJUSU!

Sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na koncert internacionalnog gitarskog dua

ARTURO KASTRO (Portoriko/Nemačka) i MIRČA GOGONCEA (Rumunija)

Petak, 2. avgust 2019. godine u 20č

Program: Eduardo Martin, Ernesto Lekuona, Manuel G. Tavarez, Niko Rohas, Leo Brouver, Sabin Dragoi, Miroslav Tadić, Brajan Johanson

Informacije i rezervacije karata na  info@guarnerius.rs i 069/36 12 038.

Portorikanski, kubanski i meksički gitarista, Arturo Kastro Nogueras, potiče iz bogatog i raznolikog kulturnog nasleđa. Rođen je u porodici muzičara, nastupao je širom Evrope i Amerike, uključujući rasprodate koncerte tokom 2018. na Dizeldorf festivalu, Reading Fringe festivalu u Velikoj Britaniji, Nacionalnom muzeju umetnosti u Meksiku, Ibero-američkom institutu u Berlinu, izvodeći, pored ostalih, dela meksičke i karipske savreme i klasične muzike.

Nastupao je kao solista sa orkestrom vestfalske Nove Filharmonije u Nemačkoj, orkestrom Ciudad de Palencia u Španiji, orkestrom Aldvorth Filharmonije u Velikoj Britaniji, Camerata Santiago de Kueretaro i INJUVE orkestrom u Meksiku; održao je resitale u Berlinu, Kelnu, Meksiko Sitiju, Beogradu, San Hanu, Havani, Parizu; dao intervjue za međunarodne radio i televizijske stanice kao što su Dojče vele, Radio France International i BBC.

Premijera njegovog dela 3/4 2014. godine, koje obuhvata ples, muziku i vizuelnu umetnost, bila je deo najstarije nemačke umetničke izložbe Die Grosse, u muzeju Kunstpalast u Dizeldorfu. Iste godine sa gvatemalskom spisateljicom Tanjom Hernandez predstavio je performans La Llorona u Frankfurtu na Majni, a od tada aktivno sarađuje sa portorikanskim neurologom Kristijanom Bravom u seriji koncertnih konferencija o odnosu izmedu našeg mozga i muzike, kao i u motivacionim govorima o muzici i umetnosti u Portoriku i Meksiku koji inspirišu mlade generacije.

Arturo je diplomirao klasičnu gitaru na Konzervatorijumu u Portoriku kod najistaknutijeg portorikanskog profesora gitare Leonarda Egurbida i magistrirao klasičnu gitaru i antičku muziku na Konzervatorijumu Robert Šuman u Dizeldorfu, u Nemačkoj kod čuvenog gitariste, kompozitora i profesora Hoakina Klerča i pijaniste i čembaliste Antonija Spirija. Godine 2016. završio je „Konzertexamen“ kod Hoakina Klerča na Konzervatorijumu Robert Šuman sa najvišom ocenom.

Mirča Gogoncea je 27-godišnji rumunsko-nemački gitarista klasične muzike sa prebivalištem u Los Anđelesu.
Nastupao je na preko 350 koncerata na 5 kontinenata. Godine 2018. održao je koncerte u Španiji, Indiji, Nigeriji, Kubi, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, SAD, Francuskoj, Luksemburgu i Rumuniji.

Nagrađen je sa ukupno 167 nagrada, a neki međunarodni mediji ga smatraju gitaristom sa najvećim brojem nagrada u svetu!
Među najprestižnijim od njih su prva nagrada na Međunarodnom gitarskom takmičenju u Havani 2018. na Kubi, prva nagrada na gitarističkom takmičenju Julian Arcas u Almeriji, Španija, prva nagrada na GFA Youth Solo takmičenju u Los Anđelesu i nagrada publike na takmičenju Francisco Tarrega Benicassim, Španija.

U aprilu 2018. organizovao je i održao prvi majstorski kurs gitare i radionicu u Lagosu u Nigeriji. Prikupljanje sredstava za ovaj dobrotvorni projekat sastojalo se od 7 koncertnih turneja po Indiji i jednog nastupa u Nemačkoj, gde je, zajedno sa svojim kolegama iz oblasti kamerne muzike, prikupio trostruko više sredstava od planiranog.

Njegovo putovanje u Indiju i Nigeriju pretvoreno je u dokumentarac objavljen u Nemačkoj koji se može gledati na YouTube-u (Put oko sveta muzike). Dalji humanitarni projekti u Nigeriji i Indiji planirani su za 2019. godinu, u saradnji sa nemačkom ambasadom i konzulatom, Gete Institutom i privatnim organizacijama iz SAD, Nemačke i Indije.

Trenutno je asistent za klasičnu gitaru na Univerzitetu u Južnoj Kaliforniji u Los Anđelesu i student doktoprskih studija kod Skota Tenanta, dobitnika Gremi nagrade.
Diplomirao je sa maksimalnim ocenama i priznanjima u okviru programa „Konzertexamen“ na Konzervatorijumu Robert Šuman u Dizeldorfu kod Hoakina Klerča, kao i u okviru programa „Napredna diploma“ Kraljevske muzičke akademije u Londonu. Uporedo je završio master studije u Dizeldorfu i Londonu.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X