jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – Viktor Radić, klavir

6. SEZONA CIKLUSA KONCERATA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

Viktor Radić, klavir

Program: J.S.Bah, L. v. Betoven, S. Prokofjev

Sreda, 06. decembar 2017. godine u 20 časova

Pokrovitelji ciklusa: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Beograd i Kompanija NELT

Organizatori koncerta: Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova GVARNERIUS Beograd.

Prijatelj sezone 2017. Ustanove Gvarnerius: Kompanija Dunav osiguranje.

Ulaz na koncert je slobodan.

Viktor Radić (Novi Sad, 1996.) osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima: druga nagrada, „Nikolai Rubinstein“, Pariz, 2008; druga nagrada,“Virtuosi per musica di pianoforte“ u Usti nad Labem, Češka, 2011; Zlatnu medalju i specijalnu nagradu za premijerno izvođenje kompozicije „Fuga“ Ivana Rijaveca, na EPTA takmičenju I. Rijavec u Idriji, Slovenija, 2012; prva nagrada, „San Dona di Piave”, San Dona di Piave, Italija, 2015; prva nagrada i specijalna nagrada za izvođenje dela F. Šopena, “ChopinFest” u Beogradu 2016; prva nagrada i specijalna nagrada “Stanislava Tešić” na “Memorijalu Isidor Bajić”, Novi Sad 2017; specijalno priznanje, „Euregio Piano Award“, Geilenkirchen, Nemačka, 2017. Ove godine je nagrađen stipendijom od strane „Yamaha Music Foundation of Europe“.

Dobitnik je nagrade iz fonda Fakulteta muzičke umetnosti „Katarina Aćimović“ za najbolju interpretaciju sonate, kao i godišnje nagrade dodeljene najboljem studentu na studijskom programu za klavir.

Osvojio je prve nagrade na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2007. i 2009, a drugu nagradu 2011. Takođe je osvojio prvu nagradu, i nagradu laureata na internacionalnom takmičenju za mlade pijaniste „Mihajlo Vukdragović“ u Šapcu 2009. godine, a dobitnik je i nagrade „Zlatno zvonce“ od strane grada Novog Sada za postignute rezultate.

POKROVITELJI CIKLUSA

PRIJATELJ SEZONE 2017. USTANOVE GVARNERIUS

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X