april 24, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – VEČE HARFE – JANA ČUBRILOVIĆ I JELENA TUTIĆ

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

VEČE HARFE

JANA ČUBRILOVIĆ I JELENA TUTIĆ

Subota, 28. novembar 2020. u 16 časova

Program: G. Fore, D. Skarlati, M. Stadler, P. I. Čajkovski – E. A.Valter-Kune, F. List, A. Zabel, P. Hindemit, L Spor

Ulaz je slobodan.

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Jana Čubrilović, rođena 1997. godine u Čačku, gde je završila i osnovnu muzičku školu „Dr. Vojislav Vučković“ odsek keltska harfa u klasi prof. Snežane Jevtović.

Prvi razred teoretskog smera završila je u SMŠ „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku a nastavila je školovanje u Beogradu u muzičkoj školi „Stanković“ na teoretskom smeru i u muzičkoj školi „Mokranjac“ na pedalnoj harfi u klasi kod prof. Dijane Sretenović. Završila je oba smera u srednjoj muzičkoj školi sa odličnim uspehom i dobitnik je Vukove diplome. Tokom srednje škole dobila je stipendiju za izuzetno nadarene đake i studente koju je nastavila da koristi i tokom studija.

Završila osnovne studije na FMU na odseku muzička pedagogija sa prosekom 9.60 i harfa u klasi prof. Milene Stanišić sa prosekom 9.71, i upisala master studije harfe takođe u klasi prof. Milene Stanišić.

Tokom srednje škole osvajala je I i II nagrade na republičkim takmičenjima muzičkih i baletskih škola kao i III nagradu na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“. Osvajala je i nagrade na međunarodnim takmičenjima u Italiji, Sloveniji i Portugalu.

Godine 2018. je učestvovala na međunarodom takmičenju u Zagrebu, a iste godine je osvojila I nagradu na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Novom Sadu. Iste godine je svirala na Kolarčevoj Zadužbini sa kamernim orkestrom fakulteta Muzičke umetnosti koncert Hendl za harfu i orkestar pod dirigentskom palicom Bojana Kljajića. Godine 2019. je učestvovala na međunarodnom takmičenju u Segedinu, a iste godine je imala solistički koncert u Guarnerius-u (Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije). Svirala je na humanitarnom koncertu za decu sa posebnim potrebama.

U oktobru 2020. godine, nastupila je na koncertu održanom na sceni Zadužbine Ilije M. Kolarca, kao deo dva kvarteta harfi studenata i profesora Fakulteta muzičke umetnosti sa ansamblom Metamorfozis, povodom Svetskog dana harfe. Pohađala je master klas kod: Aleksandra Boldačeva (Rusija), Remi Van Kesteren (Holandija), Katrina Englikova, Nikoleta Sanzin (Italija), Anđela Mađarova (Bugarska).

Jelena Tutić je student master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, odsek harfa, u klasi prof. Milene Stanišić. Završila je i osnovne studije muzičke teorije na Fakultetu muzičke umetnosti.

Tokom školovanja, bila je stipendista Fonda za Mlade Talente, Ministarstva omladine i sporta, kao i stipendista Grada Beograda (stipendija za talentovane srednjoškolce i studente). Bila je dugogodišnji stalni član Filharmonijskog orkestra gitara „Dušan Trifunović“, sa kojim je nastupala na mnogobrojnim takmičenjima i koncertima. Takođe, osvojila je i nekolicinu nagrada, od kojih je najznačajnija nagrada laureata na Otvorenom takmičenju Memorijal „Dušan Protić“ u kategoriji gitara i harfa, 2015. godine. U oktobru 2020. godine, nastupila je na koncertu održanom na sceni Zadužbine Ilije M. Kolarca, kao deo kvarteta harfi studenata Fakulteta muzičke umetnosti sa ansamblom Metamorfozis, povodom Svetskog dana harfe

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X