april 24, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – LJUBO DIVAC, klavir

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

LJUBO DIVAC, klavir

Petak, 01. oktobar 2021. godine u 19 časova

Program: K. Šimanovski, J. Brams, L. van Betoven

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne:

info@guarnerius.rs  ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Ljubo Divac rođen je 1990. godine u Beogradu. Paralelno sa pohađanjem osnovne škole stekao je i osnovno muzičko obrazovanje u školi „Stanislav Binički“, svirajući u klasi prof. Ksenije Šijan. Muzičko usavršavanje nastavio je u srednjoj muzičkoj školi „Kosta Manojlović“, koju je pohađao paralelno sa gimnazijom, u klasi prof. Siniše Radojčića. Za vreme osnovne i srednje muzičke škole učestvovao je i osvajao nagrade na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Od 2012. godine student je Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za klavir u klasi prof. Nataše Mitrović. U septembru 2016. godine završio je osnovne i upisao master studije, koje završava u septembru 2018. godine sa prosečnom ocenom 10,0. Trenutno je student doktorskih studija na odseku za klavir u klasi prof. Nataše Mitrović.

U toku pijanističke karijere nastavio je da ostvaruje zapažene rezultate, svirao je u mnogim renomiranim koncertnim dvoranama u Beogradu kao što su velika sala Kolarčeve zadužbine, galerija Kolarčeve zadužbine, galerija Srpske akademije nauka i umetnosti, velika sala Studentskog kulturnog centra, galerija Artget-a, galerija Italijanskog centra za kulturu, sala Dečijeg kulturnog centra, atrium Narodne biblioteke i druge. Mnogi od ovih nastupa bili su solistički koncerti.

U oktobru 2016. i oktobru 2019. godine održao je solističke koncerte u galeriji Srpske Akademije Nauka i Umetnosti (SANU). U novembru 2019. izveo je Geršvinovu Rapsodiju u Plavom sa orkestrom Mladi Simfoničari pod dirigentskom palicom Jelene Miljević.

Paralelno sa studijama klavira, završio je osnovne i master studije na Građevinskom fakultetu u Beogradu, gde je trenutno student na doktorskim studijama. Zaposlen je u internacionalnoj inženjerskoj kompaniji Stucky LTD.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X