jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – KAMERNI ANSAMBL „DOLČE“

6. SEZONA CIKLUSA KONCERATA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

Koncert kamernog ansambla „DOLČE“

Isidora Dramićanin, violina

Mladen Arsenović, violončelo

Bojana Legen, viola

Marta Petrović, viola

Atanasija Stanišić, violina

Damjan Stanković, violončelo

Petak, 5. Maj 2017. godine u 20 časova

Program: J. Brams, P. I. Čajkovski

 

Pokrovitelji ciklusa: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Kompanija NELT

Organizatori koncerta: Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova GVARNERIUS Beograd.

Prijatelj sezone 2017. Ustanove Gvarnerius: Kompanija Dunav osiguranje.

Ulaz na koncert je slobodan.

Kamerni ansambl ,,Dolče“ čine studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Vrsni izvođači, solisti, osvajači nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima i festivalima sastali su se u ideji da naprave ozbiljan kamerni sastav koji će izvoditi najzahtevnija dela klasične kamerne muzike. Zajednička ljubav prema kamernoj muzici spojila je ove mlade ljude, a prvobitna ideja rodila se još u srednjoj školi ,,Kosta Manojlović“ u Zemunu, gde su svoje prve korake kamernog izvođenja napravili neki od članova ansambla. Uz dobru osnovu zahvaljujući profesorima Nebojši Cvijanoviću i Sandi Dramićanin i veliku želju za daljim zajedničkim sviranjem, sastav se na studijama proširio, i sada nastupaju kao gudački sekstet iz klase prof. Ladislava Mezeija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Nastupali su u najvažnijim salama u Beogradu (Kolarac, Filharmonija, Galerija Artget, Studentski kulturni centar), učestvovali na majstorskom kursu kod Bogdana Božovića i na festivalu klasične muzike na Mokroj Gori ,,Boljšoj“.

Isidora Dramićanin rođena je 1994. godine u Beogradu. Muzičku školu “Kosta Manojlović” u Zemunu upisala je sa sedam godina kod prof. Sande Dramićanin. 2012. završava školu kao đak generacije. Studije violine upisuje kod prof. Ivane Žikić Aćimoski na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a 2016. godine diplomira i upisuje master akademske studije u istoj klasi. Od 2014. radila je sa prof. Dejanom Mihajlovićem, a sada radi sa Nemanjom Radulovićem. Tokom svog školovanja osvajala je mnoge nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao solista (Beograd, Niš, Sremska Mitrovica, Pariz, Haskovo), kao i u kamernim ansamblima (Beograd, Sremska Mitrovica, Barleta-Italija).Član je kamernog ansambla ,,Taurunum“, kao i koncertmajstor, sa kojim je svirala u mnogim salama u Srbiji i inostranstvu.Pohađala je masterklasove kod Ane Kandinskaje, Timura Meljnika, Stefana Milenkovića, Romana Simovića, Micho Dimitrova. Kao solista je nastupala u svim značajnim salama Beograda ( Kolarac, Filharmonija, Madlenijanum, Ruski dom, Etnografski muze, Galerija Artget, Galerija SANU, Studentski kulturni centar).

Mladen Arsenović je rođen 1991. godine u Beogradu. Završio je nižu muzičku školu „Stevan S. Mokranjac“, a srednju muzičku školu je završio kod prof. Milutina Mladenovićau muzičkoj školi ,,Vatroslav Lisinski“ u Beogradu. Završio studije violončelana FILUM-u u Kragujevcu u klasi prof. Milutina Mladenovića. 2016. godine upisuje master akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Đorđevića.Od 2003. pohađa „Sello fest“ i kurseve kod prof. Stefana Popova u Bugarskoj. Pohađao je kurseve kod Marka Kopea, Stanislava Apolina, Leonida Gorohova, Anatoli Krasteva, Marka Kosovera, Feliksa Nikla, Jang Can Coa, Mineo Hajasija, Dragana Đorđevića. Učestvovao više puta na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu i na republičkim takmičenjima, gde je bio najbolji u kategoriji. Kao solista, i kao član Beogradske i Banjalučke filharmonije, nastupao je u salama Kolarčeve zadužbine, Sava centru, Gvarnerijusu, Sinagogi u Sofiji, u zgradi pozorišta Lom-Bugarska, Banski dvor-Banja Luka,Cappella della Villa Realle-Monza, sala filharmonije Bamberg-Nemačka i mnogim drugim.

Bojana Legen je rođena 1996. godine u Vršcu, gde započinje svoje muzičko obrazovanje. Nižu i srednju muzičku školu završava u MŠ ,,Kosta Manojlović“ u Zemunu, u klasi prof. Mihajlović Mihajla. Nastupala je, što kao solista, što kao član orkestra i kamernog sastava, u svim značajnijim salama u Beogradu, kao i u inostranstvu (Volos, Ohrid, Maribor, Banja Luka, Minhen, Kasel, Zadar, Amsterdam, Nejmegen . . . ). Takođe učestvuje na festivalima kao što su Boljšoj festival, BEMUS i NIMUS. Osvajala je nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Stalan je član kamernog orkestra Taurunum, kao i Beogradskog kamernog orkestra Dušan Skovran. Uzima učešće u međunarodnim orkestarskim projektima Wonderful Youth Orchestra,Neue Philharmonie München i Nederland’s Youth Orchestra. Trenutno je student na Fakultetu muzičke umestnosti u Beogradu, u klasi prof. Pante Veličkovića.

Marta Petrović je rođena 1994. godine u Kraljevu, gde je i završila nižu i srednju muzčku školu kao violinista u klasi profesorke Jelene Ćurčić. Svoje školovanje nastavlja kao violista na FMU u Beogradu u klasi Pante Veličkovića i trenutno je završna godina studija. Nastupala je kao solista u svim većim gradovima Srbije i osvajala nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Takođe je stalni učesnik mnogobrojih festivala kao što su Boljšoj, BEMUS i drugi. Stalan je član kamernog orkestra Dušan Skovran. Kao član orkestra posetila je i nastupala je u dosta evropskih gradova kao što su Pariz, London, Lion, Tunis itd.

Atanasija Stanišić rođena je 1995, a violinu svira od svoje šeste godine. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu ,,Kosta Manojlović“ u Zemunu, u klasi prof. Jelisavete Gagić, kao đak generacije, kao i Filološku gimnaziju u Beogradu. Trenutno je student druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Jasne Maksimović. Osvajala je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, od kojih se izdvajaju prva nagrada na Festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici 2010, prva nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola 2014, a dva puta je ponela zvanje laureata – na Muzičkom festivalu u Aranđelovcu 2014. i na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu 2015. godine. Učestvovala je na festivalima Boljšoj, BEMUS, NIMUS. Član je kamernog ansambla ,,Taurunum“. Učestvovala je na festivalu Atlanticcoast u Portugalu 2016, kao i u projektu Beogradske filharmonije ,,Filhademija“. Kao solista nastupala je u Kazinskoj dvorani u Mariboru, Crkvi sv. Sofije u Ohridu, sali Kolarčeve zadužbine i u drugim značajnim salama u Beogradu.

Damjan Stanković je rođen 1996. godine u Beogradu u muzičko porodici. Počeo je da svira violončelo sa pet godina u klasi prof. Ljubomira Polojca u muzičkoj školi ,,Vojislav Vučković“. Završio je srednju školu ,,Kosta Manojlović“ u Zemunu u klasi prof. Nataše Blagojević. Upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu 2013. godine u klasi prof. Dragana Đorđevića. Dobitnik je prvih i specijalnih nagrada na festivalima, domaćim i međunarodnim takmičenjima. Član je kamernih ansambala ,,Taurunum“ i ,,Kamerni orkestar iz Vojvodine“ sa kojima nastupa u zemlji i inostranstvu. Na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu 2015. godine osvaja specijalnu nagradu. Pohađao je majstorske kurseve Ksenije Janković i Denisa Šapovalova.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X