maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – DUŠAN JOKSIĆ, VIOLINA

6. SEZONA CIKLUSA KONCERATA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

Dušan Joksić, violina

Ivana Pavlović, klavir

Program: M.T. v. Paradis, J.S.Bah, S.Prokofjev, H.Vijenjavski

Ponedeljak, 11. decembar 2017. godine u 20 časova

Pokrovitelji ciklusa: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Beograd i Kompanija NELT

Organizatori koncerta: Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova GVARNERIUS Beograd.

Prijatelj sezone 2017. Ustanove Gvarnerius: Kompanija Dunav osiguranje.

Ulaz na koncert je slobodan.

Dušan Joksić je rođen 1996. godine u Kragujevcu gde započinje svoje školovanje u muzičkoj školi ,,dr Miloje Milojević“, u kojoj stiče niže i srednje muzičko obrazovanje u klasi prof. Marije Čavorović. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisuje 2014. godine u klasi prof. Gordane Matijević Nedeljković, a 2017. godine diplomira sa najvišim ocenama. Dobitnik je nagrade za studenta generacije. Trenutno je na master studijama u istoj klasi.

Tokom školovanja osvaja mnogobrojne nagrade i priznanja, kako za solističke tako i kamerne nastupe. Izdvajaju se republička i međunarodna takmičenja gde osvaja prve i druge nagrade, takmičenja u Kragujevcu gde je laureat 2013. i 2014. godine, takmičenje ,,Ars Nova“ u Trstu (prva nagrada, Italija, 2011), Festival gudača u Sremskoj Mitrovici (2015, prva nagrada), od poslednjih Međunarodno takmičenje gudača u Nišu (2017) gde osvaja prvu nagradu. Pored toga dobitnik je nagrade iz fonda ,,Dositej Obradović“ za osvojenu nagradu na republičkom takmičenju.

Kao solista nastupa u galeriji SANU, Gvarnerijusu, galeriji Artget, galeriji Kolarca, u kući Đure Jakšića, Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, svečanoj sali muzičke škole,,Stanković“, Parobrodu, sali Beogradske filharmonije, muzeju Narodno gpozorišta, sali SKC-a itd. Tokom studija osniva kvartet sa kojim je nastupao u svim značajnijim salama uključujući i Veliku salu Kolarca (2017).
Ostvaruje saradnju sa mladim kompozitorima Mirom Milosavljevićem i Igorom Andrićem, čija dela izvodi.
Nastupao je na festivalima: Boljšoj, Koma (festival mladih autora), BEMUS, Kvartetijada (festival gudačkih kvarteta, 2017), Kotor Art (2017) Ćervo festival (Italija, 2017). Tokom leta 2016.je bio učesnik festivala Atlantic Coast Orchestra u Portugalu gde učestvuje na orkestarskoj akademiji i nastupa na koncertima festivala. Svirao je u različitim simfonijskim i kamernim orkestrima, a od 2015. godine je član orkestra ,,BGO Dušan Skovran“.
Usavršavao se na majstorskim kursevima: Miroslava Pavlovića, Kena Aisoa, Rudolfa Koelmana, Stefana Pikarda, Ulfa Hoelšera, Sebastijana Šmita, Simon Zgragen i drugih.

Ivana Pavlović je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi docenta Jasmine Gavrilović. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Arba Valdme i Nade Kecman. Vrlo rano se opredelila za kamernu muziku. Od 1991. godine radila je u Školi za muzičke talente u Ćupriji a od 1996. angažovana je na gudačkoj katedri FMU u Beogradu. Kao klavirski saradnik nastupala je na brojnim festivalima i koncertima kako u zemlji , tako i u inostranstvu ( Grčka, Francuska, Češka , Italija). Snimala za Radio Televiziju Beograd i Radio Televiziju Sarajevo.

POKROVITELJI CIKLUSA

PRIJATELJ SEZONE 2017. USTANOVE GVARNERIUS

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X