maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – DANICA DUJAKOVIĆ, KLAVIR

8. SEZONA CIKLUSA KONCERATA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

DANICA DUJAKOVIĆ, klavir

Subota, 12. oktobar 2019. u 20 časova

Program: Betoven, Šuman, Prokofjev, Rahmanjinov

Ulaz je slobodan.

Talente podržavaju: Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Beograd

Danica Dujaković rođena je 1994.godine u Beogradu. Počela je da uči klavir 2003. godine u muzičkoj školi “Kosta Manojlović” i 2013. je stekla diplomu u klasi prof. Zlate Maleš. U ovom periodu osvajala je nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima, među kojima se ističe četvrta nagrada na takmičenju u Košicama (2005.), apsolutna prva nagrada na Međunarodnom takmičenju Citta di Gorizia (Italija, 2009) kao i specijalna nagrada za izvodjenje dela F.Mendelsona na istom takmičenju.

Muzičko obrazovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu koji upisuje 2013. godine, u klasi prof. Maje Rajković. Osnovne studije završava 2017.godine sa najvišom ocenom iz glavnog predmeta i nagradom iz fonda “Slobodanka Milošević-Savić”. Nastavlja studije u istoj klasi i diplomu master studija stiče 2018.godine sa stipendijom “Dositeja” za najbolje studente. Ove godine upisala je doktorske studije na istom fakultetu. Danica je pohađala masterklasove istaknutih pijanista i profesora kao što su Igor Lasko, Arbo Valdma, Sofija Gulijak, Žak Ruvije i Natalija Trul.

Ove godine osvojila je nagradu i zvanje laureata na međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” (2019) i II nagradu na međunarodnom takmičenju “Palmanova Citta Unesco” (Italija, 2019). Održala je solističke koncerte i nastupala u galerijama SANU-a i Artgeta, sali SKC-a, KC Čukarice, Italijanskom kulturnom centru, Ruskom domu , sali Kolarčeve zadužbine, Sali Beogradske Filharmonije.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X