maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – ANA STANKOVIĆ, sopran

6. SEZONA CIKLUSA KONCERATA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

ANA STANKOVIĆ, sopran

Milivoje Veljić, klavir

Utorak, 30. maj 2017. godine u 20 časova

Program: Verdi, Pučini, Doniceti, Čilea, Tosti, Čajkovski, Vejl, Sorozabal, Luna

Pokrovitelji ciklusa: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Bograd i Kompanija NELT

Organizatori koncerta: Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova GVARNERIUS Beograd.

Prijatelj sezone 2017. Ustanove Gvarnerius: Kompanija Dunav osiguranje.

Ulaz na koncert je slobodan.

Ana Stanković rođena je 1988. godine u Beogradu. Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u OMŠ „Stevan Hristić“ u Mladenovcu na odseku za violinu i solo pevanje. Srednju muzičku školu „Stanković“ upisala je 2007. godine u klasi prof. Ljubice Živković. Uporedo sa srednjom školom završila je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Diplomirala je solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nikole Kitanovskog.
Dobitnik je mnogih nagrada – Laureat Međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“, Laureat Republičkog takmičenja muzičkih škola Srbije, Laureat 23. Obzorja na Tisi, kao i nagrade iz fonda Danice Mastilović najboljem i najperspektivnijem studentu studijskog pograma za solo pevanje u akademskoj godini 2014/15.
U svom dosadašnjem školovanju, ostvarila je veliki broj nastupa širom Srbije i učestvovala u projektima „Put ka belkantu“, u operi S. Biničkog „Na uranku“ – uloga Stanke, Obzorja na Tisi – koncert konkursnih kompozicija, koncert „Iz operske riznice“ – BELEF 2016. Nastupila je 2014. godine kao solista sa Simfonijskim orkestrom FMU pod dirigentskom upravom Vesne Šouc u Kolarčevoj zadužbini. U okviru projekta „Put ka belkantu“, nastupala je više puta sa Umetničkim ansamblom MO „Stanislav Binički“ u Domu Vojske Srbije, takođe pod dirigentskom upravom Vesne Šouc.
Trenutno je na master studijama u klasi prof. Nikole Kitanovskog.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X