jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“ – VLADIMIR AĆIMOVIĆ, KLAVIR

„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“
VLADIMIR AĆIMOVIĆ, klavir
Četvrtak, 28. decembar 2023. godine u 20 časova
Program: J. S. Bah, S. Prokofjev….
Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije mesta:
info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.
Talente podržava: Ministarstvo kulture Republike Srbije

Vladimir Aćimović rođen je 2002. godine u Nišu. Nižu muzičku školu završio je u klasi čuvenog pedagoga, prof. Milene Kurteve (Bugarska). Srednje muzičko obrazovanje završava u Muzičkoj školi u Nišu, u klasi prof. Suzane Novaković. Usavršavao se kod prof. Ilije Černajeva (Bugarska) u Sofiji. Diplomirao je 2022. godine na Fakultetu muzzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Lidije Stanković, u čijoj je klasi trenutnno na master studijama. Pored toga je student četvrte godine na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu u klasi prof. Milane Černjavske. Usavršavao se na masterklasovima kod profesora poput Arba Valdme, Kemala Gekića, Dmitrija Baškirova, Pavela Gililova, Milane Černjavske, Arija Vardija, Bruna Kaninija, Rubena Dalibaltajana, Grigorija Gruzmana, Klaudija Martineza Menera,
Joheved Kaplinski. Dobitnik je velikog broja nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Do fakulteta osvaja prve nagrade u Šapcu, Gradu (Italija), Ohridu, Sofiji, Krajovi, Usti nad Labemu, Nišu, Beogradu kao i drugu na takmičenju „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Od početka studija osvaja sledeće nagrade:
2019. godine prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju “Merci, maestro!“ u Briselu.
2019. prvu nagradu na međunarodnom takmičenju,, International Ricard Vines Youth” u Ljeidi, Španija.
2021. treću nagradu i specijalnu nagradu za najperspektivnijeg pijanistu na Međunarodnom takmičenju «Radovljica»
2021. drugu i specijalnu nagradu za umetničku ličnost takmičenja na «Artur Rubinštajn in Memoriam» takmičenju u Bidgošču (Poljska)
2022. godine je bio finalista četvoroetapnog „New York International Piano Competition“ u Njujorku i postaje finalista 64. takmičenja “Feručo Buzoni”
2023. Osvaja drugu nagradu, nagradu omladinskog žirija i EMCY nagradu na takmičenju “Robert Šuman za mlade pijaniste” u Disellorfu, kao i treću nagradu na takmičenju “Mladi Virtuozi” u Sofiji.

Sa uspehom je nastupao u Srbiji, Rusiji, Češkoj, Italiji, Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Holandiji, Poljskoj, Lihtenštajnu, Švajcarskoj, Austriji, SAD, Španiji,Nemačkoj Francuskoj, Sloveniji. Održao je resitale na međunarodnim festivalima “Costantinus“ i “Nimus“ u Nišu, Ljubljanskom festivalu, „VP Bank Switzerland“ festivalu, u Muzičkoj galeriji Kolarca i Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, Gvarnerijusu, salama Simfonijskog orkestra i Sinagoge u Nišu i svim većim gradovima u Srbiji… Svoje prve koncerte sa orkestrom održao je sa deset godina u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine sa kamernim orkestrom „Amoroso“. Kao solista sa orkestrom nastupao je u Srbiji, Rusiji, Nemačkoj u sali “Robert Šuman” u Palati umetnosti u Diseldorfu, Bugarskoj u velikoj sali Bulgarija, Austriji i Poljskoj, sa Niškim simfonijskim orkestrom, Gudačkim orkestrom ,,Dušan Skovran“, kamernim orkestrom „ArtLink“, «Simfonijom Juventus», Sofijskom filharmonijom i ansamblom Esperanca na „Alpenarte 2022“ festivalu u Austriji. Za vreme studija izvodi Šopenov koncert u ef-molu u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, prvi Koncert P. I. Čajkovskog sa „Simfonijom Juventus“ u
Sali Pomorske filharmonije u Bidgošču i ostvaruje turneju sa ansamblom Esperanca i violinistom Leonhardom Baumgartnerom sa kojim izvodi dupli koncert F. Mendelsona u Veclaru i Ilertisenu
(Nemačka) i Švarcenbergu (Austrija). Stipendista je fonda za izuzetno nadarene učenike i studente Ministarstva prosvete, fondacije «Dobar glas» i Međunarodne akademije u Lihtenštajnu, a usavršava se i na Letnjem festivalu i školi u Aspenu. Dobitnik je nagrade „CONSTANTINUS“ za 2011. godinu, koja se dodeljuje najperspektivnijim mladim muzičarima do 18 godina starosti, Dositejevih nagrada, nagrade SANU za postignute uspehe iz oblasti umetničke muzike i kao i nagrade Fondacije „ArtLink“ za najperspektivnijeg mladog umetnika 2019. godine. Dobitnik je nagrade iz fonda Emila Hajeka za najperspektivnijeg studenta klavira na FMU.

Program:

J.S.Bah- Partita br. 6 u e-molu
Toccata
Allemande
Courante
Air
Sarabande
Gavotte
Gigue

S. Prokofjev-Sonata br. 8 u B-Duru:
Andante dolce
Andante sognando
Vivace

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X