maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“ – RASTKO PAVLOVIĆ, KLAVIR

„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“ 
RASTKO PAVLOVIĆ, KLAVIR

Petak, 03. novembar 2023. godine u 20 časova
Program: J. S. Bah, L. v. Betoven, S. Prokofjev, A. Skrjabin

Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije mesta:
info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.
Talente podržava: Ministarstvo kulture Republike Srbije


Rastko Pavlović rođen je 2001. godine u Beogradu. Muzičko obrazovanje stekao je u muzičkoj školi ,,Mokranjac“ u klasi profesorke Snežane Milosavljević. Trenutno pohađa master studije na FMU u Beogradu u klasi profesora Vladimira Miloševića.

Osvojio je brojne nagrade na takmičenjima a najznačajnije su: II nagrada na takmičenju ,,Mihailo Vukdragović u Šapcu 2016,II nagrada na takmičenju ,,Banjalučki Bijenale“,Finalista takmičenja ,,Peter Toperczer“ u Košicama,Slovačka, I nagrada na Republičkom takmičenju 2017, II nagrada na takmičenju ,,Davorin Jenko“ 2018, Laureat takmičenja ,,Mihajlo Vukdragović“ 2018, Laureat Festivala pijanizma u Sremskoj Mitrovici 2018, I nagrada na takmičenju ,, Piano talents“ u Milanu 2018, Laureat ,,Sirmium Festa“ u Sremskoj Mitrovici 2019, Laureat Republičkog takmičenja 2019, i prva nagrada na takmičenju ,,Mihajlo Vukdragović“ 2021. godine.Takođe je bio finalista takmičenja ,,Isidor Bajić“ u Novom Sadu 2018.godine.Nastupao je u raznim koncertnim dvoranama kao što su Studentski Kulturni Centar, Kolarčeva zadužbina,Skupština grada Beograda, Galerija SANU, Galerija ARTGET i druge, a održao je i solističke koncerte u Narodnom muzeju, Galerija SANU i dr. Dobitnik je nagrade za najbolju interpretaciju diplomskog koncerta, i nagradu za najbolje izvođenje kompozicije Frederika Šopena 2019.godine. Usavršavao se kod renomiranih pijanista kao što su Ruben Dalibaltajan, Jurij Kot, Žak Ruvije, Andreas Frojlih, Natalija Mladenović i drugi…

Takođe je i aktivan u kamernoj muzici, i sa svojim kamernim sastavom MONK održava koncerte i nastupa po raznim festivalima širom Srbije i regiona.

Program:
J. S. Bah: Preludijum i fuga WTC1 BWV 849 cis-mol
L. V. Betoven: Sonata op.10 br.3 De-dur
A. Skrjabin: Sonata br.2 gis-mol
S. Prokofjev: Tokata op.11

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X