maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“ – KONCERT VIOLISTA JOVANE KOVAČEVIĆ I JOVANA MURATOVIĆA

BEOGRADSKA ZIMA 2023.

SVEČANO ZATVARANJE 11. SEZONE CIKLUSA KONCERATA NAJBOLJIH STUDENATA FAKULTETA MUZIČKE UMETNOSTI U BEOGRADU!

„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“

JOVANA KOVAČEVIĆ, viola

JOVAN MURATOVIĆ, viola

NEDA HOFMAN, klavir

Petak, 30. decembar 2022. godine u 20 časova

Program: R. Clark, H. Busser, A. Vijetan, S. Prokofjev

Ulaz je slobodan.

Talente podržava: Ministarstvo kulture Republike Srbije

Jovana Kovačević rođena 07.07.2002. godine u Čačku. Godine 2008. svoje muzičko obrazovanje započinje u OMS „Dr. Vojislav Vučković“ u Čačku svirajući violinu, u klasi prof. Olivere Filipović. Osvaja prve nagrade na republičkom takmičenju Mali virtuoz, Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu i Mladi virtuoz Beograd. Godine 2014. svoje dalje školovanje nastavlja u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Katarine Popović. Violu počinje da svira 2016. godine u klasi prof. Miloša Simića sa kojim osvaja I nagradu na Medjunarodnom takmičenju gudača u Nišu. Godine 2017. prelazi u klasu prof. Nemanje Živanovića. Osvaja brojne nagrade na takmičenjima, kao što su: Laureat na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Beograd, II nagrada na Festivalu gudača „Stringfest“ Sremska Mitrovica , I nagrada na međunarodnom takmičenju „Art of strings“. Za sobom ima veliki broj nastupa na koncertima i takmičenjima, kako solo, tako i u kamernim i orkestarskim sastavima. Godine 2021. upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Ljubomira Milanovića. Pohađala je master klasove kod profesora: Pante Veličkovića, Denisa Krasnokuckog, Nemanje Marjanovića, Christiana Eulera, Predraga Katanića i Gabriela Uhdea. Kao član European Spirit of Youth Orchestra, nastupa na turneji po Italiji. U okviru projekta Sounds of Change nastupa na koncertu u Novom Sadu i Ljubljani, gde je imala priliku da sarađuje sa dirigentom Oswaldo Ferreirem.

Jovan Muratović, rođen je 2003. godine u Valjevu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje završio je u školi „Živorad Grbić“ u klasi profesorke Milene Martinov Stojković. Trenutno je student druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Pante Veličkovića.
Visoko se rangirao na dosadašnjim republičkim i međunarodnim takmičenjima.
Pohađao je stručne kurseve kod: prof. Saše Mirkovića, prof. Nataše Petrović, prof. Dragana Sredojevića, itd. Tokom dosadašnjeg školovanja bio je član mnogobrojnih orkestara, od kojih su najznačajniji; Gudački ansambl Metamorphosis; gudački orkestar Violint i gudački orkestar Feniks, sa kojima je nastupao po svečanim dvoranama po Srbiji i inostranstvu. Član je Filharmonije Baltičkog mora, pod upravom K. Jarvija, a takođe je i član projekta „Sound of Change“ pod dirigentskom palicom Osvalda Ferreira.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X