jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd

13. SEZONA CIKLUSA „FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“

ANĐELA JOVIĆEVIĆ, klavir

Ponedeljak, 23. decembar 2024. godine u 20 časova

Program: J. Brams, M. Ravel, S. Prokofjev

Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije:
info@guarnerius.rs  ili 066/8028-368 


Anđela Jovićević
rođena je 04.07.2002. u Gornjem Milanovcu. Sa 9 godina počela je da svira klavir u isturenom odeljenju Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku u klasi prof. Marije Tiosavljević, a završila u klasi prof. Milana Radovanovića. Srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Beogradu, u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“, u klasi prof. Tatjane Đorđević. Kako u osnovnoj, tako i u srednjoj školi bila je nosilac Vukove diplome. Od 2021. godine student je Fakulteta muzičke umetnosti u klasi red. prof. Lidije Stanković.

Aktivno učestvuje na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Do sada je osvojila preko 40 nagrada i laureata iz oblasti klavira, solfeđa i kamerne muzike među kojima se ističu:

– Međunarodno takmičenje mladih pijanista Šabac 2019, 2020. – prva nagrada i prvoplasirana u kategoriji

– Republičko takmičenje ZMBŠS 2019. – prva nagrada

– Orbetello Junior Piano Competition, Italija 2019. – treća nagrada

– Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ 2020. – laureat

– Memorijal Matusja Blum, Sarajevo 2022. – laureat

– Banjalučki Bijenale, Banja Luka 2022. – prva nagrada

– Trebinje Classic, Trebinje 2023. – prva nagrada

– Memorial Jurica Murai, Varaždin 2024. – finalista takmičenja

Nastupala je u Galeriji Kolarčeve zadužbine, Galeriji SANU, Italijanskom kulturnom centru, Galeriji Artget, UK Parobrod, Kući kralja Petra, Studentskom kulturnom centru, Narodnoj biblioteci, Adventističkoj crkvi, Istorijskom muzeju Srbije.

Usavršavala se kod eminentnih profesora: Jurija Kota, Nataše Veljković, Jevgenija Starodupčeva, Azre Medić, Aleksandra Sinčuka, Aleksandra Serdara, Oleksija Molčanova, Borisa Radulovića i Natalije Tomić.

Dobitnica je sledećih stipendija : Fonda za mlade talente Republike Srbije „Dositeja“, stipendije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, stipendije opštine Gornji Milanovac i sipendije Ministarstva prosvete za izuzetno nadarene učenike i studente.

2024. godine, za najbolje izvođenje sonate uručena joj je nagrada iz fonda „Katarina Aćimović“. Iste godine, na konkursu Univerziteta umetnosti, odabrana je za odlazak na studentsku razmenu u Švedsku preko Erazmus+ projekta. Trenutno se usavršava na Muzičkoj akademiji u Malmeu, Univerziteta u Lundu, kod prof. Francisca Skoogh i prof. Tuija Hakkila.

Program:

J. Brams: Klavirski komadi op. 119

M. Ravel: La valse

S. Prokofjev: Sonata br. 6 u A-duru

X