jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd

13. SEZONA CIKLUSA „FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“

ANA BOSERT, sopran

Utorak, 26. novembar 2024. godine u 20 časova

Program: Mocart, Hendl, Bernštajn

Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368

Ana Bosert je rođena u Moskvi, Rusija 2000. godine, gde je živela do preseljenja u Beograd, Srbiju 2007. Počela je školovanje na odseku za solo pevanje 2015. godine u SMŠ “Mokranjac” u Beogradu u klasi prof. Valentine Taškove i završila ga 2020. 2021. godine nastavila je školovanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Bila je deo Operskog studija Opere i Teatra “MADLENIJANUM”, u okviru kog je debitovala u ulozi Karoline u operi “Tajni Brak” Domenika Čimaroze.

Član je projekta “Opera: Past, Present, Perfect” u okviru Muzičko operko teatarske organizacije MOTO pod pokroviteljstvom Kreativne Evrope. Kao član projekta pevala je u horskom ansamblu u operi “Na Uranku” Stanislava Biničkog i debitovala u ulozi Hjui Kroma u operi Bendžamina Britna “Mali Dimničar (Hajde da napravimo operu!)”

Učestvovala je u projektu “Opera for Peace” u Rimu, gde je imala priliku da radi sa maestrom Kamalom Kanom, učestvovala na majstorskim radionicama Andžele Mid i Tomasa Hampsona, i prisustvovala majstorskim radionicama Ludovika Teziera i Lourensa Braunli. Takođe je trostruka polaznica majstorskih radionica maestra Srboljuba Dinića 2021.-2023. u okviru organizacije MOTO.

Maja 2023. godine debitovala je u ulozi Kraljice Noći u operi “Čarobna frula”, u saradnji sa operskim studiom Fakulteta Umetnosti Niš pod dirigentskom palicom maestra Dejana Savića.

Učesnica je masterklasa Leonida Bomštajna.

Trenutno je student treće godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Katarine Jovanović.

X